Görüş Bildir

O imama tebrik

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Muş'ta maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına okul dışındaki zamanlarında camide İngilizce, Türkçe, matematik ve tarih dersleri veren imam Ertuğrul Kertil'i telefonla arayarak, çalışmalarından dolayı tebrik etti.

O imama tebrik

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Muş'un Varto ilçesinde maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına camide İngilizce, Türkçe, matematik ve tarih dersleri veren imam Ertuğrul Kertil'i çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Basına, "İmamdan yoksul çocuklara camide eğitim" haberiyle gündeme gelen Ertuğrul Kertil, haberin ardından vatandaşların kendisine ilgi gösterdiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un da kendisini telefonla arayarak çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini anlatan Kertil, şunları kaydetti:

O İMAMA TEBRİK

"Başarılarımın devamını diledi. Çok güzel iş yaptığımı, bunu sürdürmemi istedi. Ben de aradığından dolayı çok memnun olduğumu, bu işe daha şevkle sarılacağımı söyledim. Caminin eksikliklerini hepsini bildirdik. Talimat verdi, bütün ihtiyaçlarımızı giderecekler. Ömrüm yettiği müddetçe çalışmalarıma daha bir şevkle devam edeceğim. Çocuklara daha iyi eğitim vermem için camimize projeksiyon, bilgisayar, yazı tahtası ve kırtasiye malzemesi gönderecekler ayrıca camimize halı yıkama makinesi alacaklar. Gariban ve yoksul bir mahalle. Bizler de kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu yardımlar gerçekten beni ve mahalle halkını çok rahatlattı."

Amasya'dan 7 yıl önce Muş'un Varto ilçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki Hz. Ömer Camisi'ne atanan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Ertuğrul Kertil, mahallede ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin ilkokul ve ortaokuldaki çocuklarına okul saatlerinin dışında kalan zamanlarda ders veriyor. Caminin içerisine astığı tahtada namaz vakitlerinin dışında İngilizce, Türkçe, matematik ve tarih dersleri veren Kertil, çocuklar için çeşitli sosyal etkinlikler de düzenliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi