Öğrenci servisi olmayınca!

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı 85 köyde yapılan taşımalı eğitimde her gün farklı servis aracının köye geldiğini belirten köy sakinleri, yetkililerden bu sorunun çözülmesini istedi.

Haberler 18.09.2019 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli eitime verilen plaka ile köye gelen servis araçlarnn plakalarnn ayn olmadn ve bu nedenden dolay tedirgin olduklarn söyleyen köy sakinleri, çocuklarn okula göndermeyeceklerini ifade etti. lçe milli eitim müdürlüüne giden köy sakinleri yetkililerden bu sorunun en ksa sürede çözülmesi talebinde bulundu.

Sorun çözülmeyene kadar çocuklarmz okula göndermeyeceiz

Köy sakinlerinden dris Adanur, sorun çözülmeyene kadar çocuklarn okula göndermeyeceklerini söyledi. Adanur, Otluca Yukar köyünde yaamaktaym. Normal de bizim köyümüze iki tane araç gelirken bir tane araç geliyor. Geçen gün biz milli eitim müdürlüüne gidip köyümüze gelecek olan okul tatlarnn plakalarn aldk ve aldmz iki araç dnda geçen gün farkl plakal bir örenci tama servisi geldi. Biz gelen yabanc plakal araçlarn oförlerine güvenmiyoruz. Sabah çocuklar okula göndermek üzere hazrladk ve dedik ki servis oförleriyle tanalm dedik, baktk ki bize söylenen plakal araçlar deil ve biz güvenmediimiz için çocuklarmz okula göndermedik ve böyle devam ederse de göndermeyeceiz her gün binlerce ey yaanyor biz bu gönderilen adamlarn ne olduklarn bilmiyoruz ve güvenmiyoruz yetkililerin de bu olayda yanmzda durmasn istiyoruz dedi.

Yetkililer sesimizi duysun

Örenci velisi Burhan Angay, yetkililerin seslerine kulak vermesini istedi. Angay, Eski hamur köyü Necran mezrasnda oturuyorum, köyümüze 3 servisin gelmesi gerekiyor yalnz servislerimiz eksik ve her gün farkl plakalar geliyor kim olduklarn bilmiyoruz. 8-10 tane mezramz var dier mezralarmzda da ayn sorun var. Kim olduklarn bilmiyoruz kendileriyle konutuklarmz da 1-2 günlüüne ya da bir haftalna geldiklerini söylüyorlar. Yetkililere duyurmak istiyoruz, yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz, rica ediyoruz. Bu sorunu gidersinler yetkili kimse artk kamuoyuna duyurulur. Gelen plakalar deiik 15 kii almas gereken plakalar 20-23 kii örenci alyor. Kim olduklarn bilmiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git