Öğrenciler örgü örerek matematik öğreniyor

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nde açılan uygulamalı matematik dersinde öğrenciler, ellerinde şiş ve yünlerle örgü örerek matematik öğreniyorlar.

Haberler 17.12.2019 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baclar Belediyesinden yaplan açklamaya göre, çocuklarn yeteneklerini gelitirmek için farkl içerikte faaliyetler düzenleyen belediye, matematii daha iyi anlayp sevmeleri için bir uygulamay hayata geçirdi. Bu kapsamda Baclar Belediyesi Enderun Yetenekli çocuklar Merkezi, Uygulamal Matematik Dersi snfn açt. Her gün örenciler, kalem yerine yanlarnda i ve yünleriyle matematik örenmek için kursun yolunu tutuyor.

Örenciler, matematik öretmeni Kübra Sayirin kendilerine çizdii ekilleri inceleyerek derse balyorlar. Daha sonra da Sayirin anlattklar dorultuda iki ters iki düz yaparak rengarenk yünlerden örgü örüyorlar. Atlan her ilmekte çocuklar hem yeni ekiller oluturuyorlar hem de el koordinasyonuyla becerilerini gelitiriyorlar. Etkinlik sonunda ortaya çkan atky ya kendileri kullanyor ya da sevdiklerine hediye ediyor. Örenme arac olarak kullanlan örgü örmek, gençlerin zihinsel ve bedensel salna da çok fayda salyor.

ÖRGÜ ÖREREK MATEMAT ÖRENYORLAR

Açklamada görülerine yer verilen Sayir, matematiin dört ilemden ibaret olmadn belirterek, unlar kaydetti:

Örme ilemi de bir çeit matematiktir. Örnein elimizde iki yüzü düzgün olan kadn bir ucunu 180 derece çevirip katladmzda yeni ekiller oluturuyoruz. Örencilerle bu eklin özelliklerini inceliyoruz ve farkl yüzlerini de görüyoruz. Matematiin sadece saylardan ibaret olmadn saylarn dnda baka ekillerin de olduunu göstermeye çalyoruz. Örgü yaparak geometrik ekilleri anlamlandryoruz. Örgüyle birlikte çalmalar belleklerde kalc hale geliyor.

Örencilerden Belinay Kesik de, Örgünün matematikle alakal olduunu düünüyorum. Bunda da matematikte de bir düzen var. Ördüümüz atklarmz hep yanmzda olacak ve matematii de her zaman hazrlayacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git