Öğrenciler zeka oyunlarında ter dökecek

Türkiye Zeka Vakfının "Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası"na başvurular devam ediyor.

Haberler 25.09.2019 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Zeka Vakfnn, Milli Eitim Bakanl ve TÜBTAKn desteiyle düzenleyecei Türkiye Okullar Aras Zeka Oyunlar ampiyonasnda son bavuru tarihi 11 Ekim olarak açkland.

Türkiye Zeka Vakf Bakan Emrehan Halc, vakfn bir ilke imza atarak yllardr düzenledii zeka oyunlarnn bu yl ilk kez ülke genelindeki okullar arasnda yapacan belirtti.

Milli Eitim Bakanl ve TÜBTAKn desteiyle örencilerin düünme, karar verme ve problem çözme becerilerini gelitirmek, yardmlama ve takm çalmas alkanlklarn kazandrmak amacyla düzenlenecek Türkiye Okullar Aras Zeka Oyunlar ampiyonas kaytlarnn 2 Eylülde baladn hatrlatan Halc, son bavuru tarihinin ise 11 Ekim olduunu duyurdu.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren devlet okullar ve özel okullarn takm olarak katlabilecekleri zeka oyunlar ampiyonasnn, ilkokul (3 ve 4. snflar), ortaokul (5, 6, 7 ve 8. snflar) ve lise (9, 10, 11 ve 12. snflar) olmak üzere üç farkl kategoride yaplaca bilgisini paylaan Halc, Okullar ampiyonaya, tüm kategorilerde ya da uygun gördükleri kategorilerde en fazla 1 takmla olmak artyla katlabilecekler. dedi.

- l finalleri 19 Ekimde

ampiyonann Okul Seçmeleri, l Finalleri, Bölge Finalleri ve Türkiye Finali olmak üzere dört aamada gerçekletirileceini anlatan Emrehan Halc, il finallerinin 19 Ekim 2019 Cumartesi günü internet üzerinden yaplacan bildirdi.

Halc, bölge finallerinin 16 Kasm 2019 günü 7 bölge dikkate alnarak stanbul, Ankara, zmir, Trabzon, Adana, Erzurum ve Gaziantepte yazl olarak yaplacan, ampiyonann 21 Aralk 2019 Cumartesi günü Ankarada düzenlenecek yazl final snav ve ödül töreni ile sona ereceini aktard.

Yarmada her kategoride ilk üç dereceye giren okullara kupa, örencilerine ve öretmenlerine ise madalya verileceini dile getiren Halc, Türkiye finalinde yaran tüm okullara, örencilerine ve öretmenlerine baar belgesi vereceklerini açklad.

Emrehan Halc, ampiyona ile ilgili bilgiler, örnek soru tipleri ve cevaplarn yer ald bir dosyann ampiyona internet sayfasnda bulunduunu ifade ederek detayl bilgi ve kayt için sampiyona.tzv.org.tr adresinin ziyaret edilebileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git