Öğretmenin farkındalığı

Öğretmen, farkındalık için 1 günlüğüne gözlerini kapattı

Haberler 04.12.2019 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 25 yllk özel eitim öretmeni Mehmet Naim Akdoan (50), 3 Aralk Dünya Engelliler Gününde görme engellilere yönelik farkndalk oluturmak amacyla bir gün boyunca görme engelli gibi davrand.

Merkez Yeniehir ilçesindeki Ali hsan Aslan Görme Engelliler Okulunda özel eitim öretmenlii yapan Mehmet Naim Akdoan, 3 Aralk Dünya Engelliler Gününde, farkndalk oluturmak için bir gün boyunca görme engelli olmaya karar verdi. Sabah evinden çktktan sonra gözlerini balayp bastonuyla okuluna gelen, Akdoana hem mesai arkadalar hem de örencileri destek verdi.Engellilerin gerek sosyal yaamda, gerekse i yaamnda kendilerine çok zor yer bulabildiini söyleyen Akdoan, yaamn her alannda çok farkl engellerle karlaan engellileri hatrlamak için bu farkndal oluturmak istediini belirtti. 24 saat boyunca gözü kapal ekilde gününü yaayacan anlatan Akdoan, heyecanl olduunu ve neyle karlaacan bilmediini söyledi.

GÖRME ENGELL KARDELERMZ BR GÜNDE ANLAYABLECEK DELZ

Yaad deneyimi anlatan Akdoan lk defa bu deneyimi yaadm için bu kadarn hiç beklemiyordum. çok zor bir durumdur. imdi görme engelli kardelerimi daha çok takdir etmeye baladm. Bu duygudan dolay da çok mutluyum. Bu günün ansna gönüllü herkese tavsiye ederim. çok ksa bir süre için bile olsa bunu yapabilir ve bu duygular yaayabilirler. Görme engelli kardelerimizi bir günde anlayabilecek deiliz, mümkün deil dedi.

CADDEDE GÖRME ENGELLLER GB YÜRÜDÜLER

Snfna bu ekilde girip örencilerine ders veren Akdoann farkndalk oluturan bu hareketine okul müdürü Ercan Akdoan da destek oldu. ki öretmen okuldan çkarak Diyarbakr caddelerinde gözleri kapal, ellerinde görme engelli bastonlaryla yürümeye çaltlar.Okul müdürü Ercan Akdoan, görmemenin çok zor olduunu belirterek, Gören gözlerle görmeyenleri görmek ile insann kendini onlarn yerine koyup onu yaamak çok çok daha farkl. Bunu hissetmek gerçekten çok farkl bir duygu diye konutu.

Ana Sayfaya Git