Öğrenciler dikkat!

Ailelerinden uzakta, farklı şehirlerde okuyan, 18 yaşını doldurmuş olan milyonlarca öğrenci Anayasa değişiklik referandumunda oy kullanabilmek için ne yapacak? Okudukları şehirde oy kullanmaları için adres değişikliğini hangi tarihe kadar yaptırabilecek?

Haberler 14.02.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) CHPli üyesi Mehmet Hadimi Yakupolu, referandum için seçim takviminin 16 ubatta balayacan söyledi. Kurulun bugün saat 15.00te toplanarak referandum için 60 günlük seçim takvimini yaynlanmasn karara balayacan belirten Yakupolu, 18 yan dolduran ve ailesinden uzakta yaayan örencilerin oy kullanabilmesi için adres deiikliini nasl yapacaklarna ilikin sorularmz öyle yantlad:

Örenci, kiralk bir evde kalyorsa, kira sözlemesi veya elektrik, su, telefon gibi abonelik faturasyla birlikte ilçe nüfus müdürlüüne bavuracak. Örenci belgesine gerek yok, hemen bavurmak mümkün.

Bir akrabasnn, yaknn yannda kalyorsa, o evin sahibiyle birlikte yine ilçe nüfus müdürlüüne gidecek. Evin sahibi, bu benim yeenimdir, kardeimdir deyip beyanname verecek. Burada da örenci belgesine gerek yok, lçe nüfustan ald belgesini, ilçe seçim kuruluna götürerek adres deiikliini yapabilecek.

Bu iki grup bugün itibariyle deiiklik bavurusunda bulunabilir. Ancak 16-18 ubat tarihleri arasnda Yüksek Seçim Kurulu, MERNSten seçmen listelerini çekmeye balad için deiiklik yaplamaz. Dolaysyla bu grup adres deiikliini 18-26 ubat tarihleri arasnda da yaptrabilir.

YURTTA KALANLAR 18-26 UBAT

Örenci yurtta kalyorsa onlarn alaca belgeler farkl olacak. Yurt müdürlüklerinden ve okuduklar okulun örenci ilerinden alacaklar iki belgeyle yurtlarnn bulunduu yerdeki ilçe nüfus müdürlüüne bavuracaklar. Bu belgeyi de ilçe seçim kuruluna götürüp verecekler.

Bu ilem sadece 18-26 ubat tarihleri arasnda yaplabilecek.

YURT DIINDAKLER NASIL OY KULLANACAK?

Yurt dnda yaayan Türk vatandalar da referandumda oy kullanabilmek için adres deiikliini kendilerine en yakn konsoloslua giderek yaptrabilecekler, onlar için de adres deiiklii yaptrabilme süresi 26 ubatta sona erecek.

Ana Sayfaya Git