Öğrencilerin üst düzey memnuniyet duyduğu üniversiteler açıklandı

Özyeğin Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2020 raporuna göre 192 üniversite arasında tüm memnuniyet alanlarında ‘A+’ düzeyinde derecelendirildiğini duyurdu. 2017, 2018 ve 2019 “Genel Memnuniyet” sıralamalarında 3 yıl üst üste birinci olduğunu açıklayan Özyeğin Üniversitesi, bu yıl Türkiye’nin en iyi 2. üniversitesi olarak yer aldığını da belirtti.

Haberler 24.07.2020 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Üniversite Memnuniyet Aratrmas (TÜMA) 2020 raporunun sonuçlar açkland. Üniversite Aratrmalar Laboratuvar (ÜniAr) tarafndan yürütülen aratrmaya göre Özyein Üniversitesi, Genel Memnuniyet sralamasnda tüm üniversiteler arasnda bu yl da en üst düzey memnuniyeti belirten A+ seviyesinde derecelendirilmesiyle örencilerin beklentilerini karladn açklad. Aratrmaya 125i devlet, 67si vakf olmak üzere 192 üniversitede örenim gören 39 bin 386 örenci katld. TÜMAnn 2017, 2018 ve 2019 Genel Memnuniyet sralamalarnda üç yl üst üste birinci olduunu hatrlatan Özyein Üniversitesi, 2020 aratrma sonucuna göre de Türkiyenin en iyi 2. üniversitesi olarak yer aldn bildirdi.

Üniversite Aratrma Laboratuvar (ÜniAr) kurucular Prof. Dr. Engin Karada ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafndan üniversite örencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini ölçmek amacyla herhangi bir kurum ya da kiiden finansal destek alnmadan yaplan aratrmada Örenim Deneyiminin Tatminkarl, Yerleke ve Yaamnn Doyuruculuu, Akademik Destek ve lgi, Kurumun Yönetim ve leyiinden Memnuniyet, Örenme mkan ve Kaynaklarnn Zenginlii ve Kiisel Geliim ve Kariyer Destei olmak üzere alt alanda örencilerin memnuniyetleri aratrld.

Sralamada üniversitelere A+, A, B, C, D ve FF gibi notlar verildi. En yüksek memnuniyet oranna sahip üniversiteler A+, en düük olanlar ise FF ile notlandrld. Özyein Üniversitesi aratrmadaki tüm memnuniyet alanlarnda en üst düzey memnuniyeti ifade eden A+ seviyesiyle derecelendirildi. Aratrmaya dahil olan 192 üniversiteden Genel Memnuniyet sralamasnda A+ ile derecelendirilen 4 devlet, 7 vakf üniversitesi olmak üzere sadece 11 üniversite bulunuyor. Aratrmada bu yl 4 vakf, 1 devlet üniversitesi ise alt memnuniyet alannn tümünde A+ ile derecelendirildi.

UZAKTAN ETM SÜRECN EN Y YÖNETEN 5 VAKIF ÜNVERSTESNDEN BR OLDUK

Türkiyenin her köesinden yetenekli ve baarl gençlerin dünya standartlarnda eitime eriebilmesine öncelik verdiklerini ifade eden Özyein Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, Yönetimsel kararlarmzda örencilerimizin görülerine deer vererek, onlarn ihtiyaçlarna yönelik çözümleri, yine örencilerimizle birlikte üretmeyi önemsiyoruz. Örenci odakl eitim yaklamn temel alarak, veriye dayal, hesap verebilir bir yönetim anlay ile anlaml, fark yaratan giriimleri üniversitemizde hayata geçirdik.

Pandemi döneminin balamasyla birlikte sürdürülebilirlik anlaymz yanstacak ekilde uzaktan eitim sürecimizi uygulamaya koyduk ve online platformlar araclyla derslerimizi aralksz sürdürdük. Örencilerimizin eitimlerinin aksamamas adna yürüttüümüz özenli ve proaktif çalmalarmz ile ÜniAr tarafndan düzenlenen aratrmann sonuçlarnda uzaktan eitim sürecini en iyi yöneten be vakf üniversitesinden biri olduk. Üniversitemizin kuruluundan bu yana elde ettii baarlar hiç üphesiz tesadüf deil. Özyein Üniversitesi çalanlar, örencilerimize eriilebilir olmay ve onlarla çözüm odakl iletiim kurmay temel prensip olarak benimsemilerdir. Bu önemli aratrma vesilesi ile olumlu görülerini paylaarak bize bu gururu bir kez daha yaatan örencilerimizden ve bizleri her zaman destekleyen mütevelli heyetimizden aldmz güçle, örenci memnuniyetinde öncü ve örnek olma hedefimiz dorultusunda çalmalarmza devam edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git