Öğretmen mesleği yaşamın biçimidir!

Vali Aksoy, ‘Öğretmenlik bir meslekten öte bir yaşam biçimidir, çünkü öğretmenlerin rolleri sadece okulda veya eğitim kurumunda değil, çocuklarımızın bulunduğu her yerdedir’ dedi.

Haberler 25.11.2016 - 09:02 Son Güncelleme : 25.11.2016 - 10:00

Diyarbakrda, 24 Kasm Öretmenler Günü dolaysyla tören düzenlendi. l Valisi Hüseyin Aksoy, Öretmenlere seslenirken, Toplumumuzu ayakta tutacak birbirine saygl ve kenetlenmi bir toplumu oluturacak ustalar da sizlersiniz dedi.

Diyarbakrda ilk tören, sabah yapld. l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, Ant Parktaki Atatürk Antna çelenk sundu. Tören, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan sonland. Törene l müdürü aslann yansra, Gençlik ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, l Milli Eitim müdür Yardmcs Adnan Hürata ile öretmen ve örenciler katld.

VAL ZYARET

Buarada, l Valisi Hüseyin Aksoy öretmenler günü nedeniyle, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan ve beraberindeki öretmenleri makamnda kabul etti. Vali Aksoya kendilerini makamnda kabulünden dolay teekkür eden Aslan gelecek nesillerin iyi yetitirilmesi konusunda üzerlerine düeni yapacaklarn söyledi.

Vali Aksoy ise ziyaretten duyduu memnuniyeti ifade ederek, tüm eitim camiasnn Öretmenler Gününü kutlad. Öretmenlerin toplum için çok önemli olduunu vurgulayan Vali Aksoy geleceimize yön veren mesleklerin banda öretmenliin geldiini belirtti. Ziyaret Vali Aksoyun öretmenler ile birlikte toplu hatra fotoraf çektirmesi ile son buldu.

CAHT SITKI TARANCI

Öretmenler günü kutlamas daha sonra, Cahit Stk Taranc Mültür Merkezindeki toplantyla devam etti. Buradaki törene, Vali Hüseyin Aksoy ve ei Hülya Aksoy ile 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Vali Yardmclar, Kaymakamlar, Milli Eitim Müdürlüü yetkilileri, öretmenler, örenci ve veliler katld.

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan törende meslee yeni balayan öretmenler adna Sur lçesi Ziya Gökalp Ortaokulu Rehberlik Öretmeni Burak Kaan Bulut konutu. Emekli öretmenlerden Sabahattin Haksevende ksa bir konuma yaparken, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi örencilerinden Atakan ahin ve Fatma Nur Alta ise Ben Öretmen Olmak stiyorum isimli bir iir okudu.

NSAN YETTRMEK

l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan ise, öretmenlik mesleinin ecdadmz tarafndan peygamber meslei olarak nitelendirildiini belirterek, öretmenliin zor bir meslek olduunu ve bu zorluun da insan yetitirmenin hassasiyetinden kaynaklandn belirtti.

VAL AKSOY KONUTU

Vali Aksoyda konumasna öretmenleri selamlayarak balarken, Öretmenlik bir meslekten öte bir yaam biçimidir, çünkü öretmenlerin rolleri sadece okulda veya eitim kurumunda deil, çocuklarmzn bulunduu her yerdedir dedi. Aksoy öyle dedi; Öretmenlerimiz verdikleri eitimle toplumu ve gelecei ina ederler. Sevgi, efkat, merhamet, adalet gibi deerlerle örencileri youran öretmenler aslnda topluma da ekil verirler. Onlarn bir sözü, bir dokunuu, bir tavsiyesi bile bir liderin ilham kayna olabilir. Öretmenlik bir meslekten öte bir yaam biçimidir, çünkü öretmenlerin rolleri sadece okulda veya eitim kurumunda deil, çocuklarmzn bulunduu her yerdedir. Öretmenlerimiz çocuklarmz düünsel, sosyal, psikolojik, duygusal olarak çok yönlü etkiler, onlar hayata hazrlar. Her örencinin potansiyelini kullanmalarn salar.

SORUMLULUKLAR

Deerli öretmenlerim; çou zaman sorumluluklarnz sorunlarnzn üstünde tutarak, fedakrlk yapma zorunluluunuzun ortaya çkard skntlar, eminim ki yaamn ak içerinde yetitirdiiniz örencilerin topluma faydal, karakterli bir yapya sahip birer birey olarak karnza çkmalar ile yerini bir memnuniyete brakmakta ve sizlere tarifi olmayan duygular yaatmaktadr.

Kymetli öretmenlerim; Sizin de bizzat yaadnz gibi, eitim bir sevgi ve efkat mesleidir. Eitimin insan iyiden yana deitirmesi gerekir. Bunun salanmas ise öretici konumunda olan insanlarn, sadece sözleri ile deil tutum ve davranlaryla, karakter ve durularyla öretici, iyiye ve güzele kanalize edici olmalar gerekir.

KENETLENM OLMAK

Özellikle son dönemlerde ülkemizde yaanan olaylar, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar hepimiz görüyor ve bunlarn kimlerin iine yaradn hepimiz biliyoruz. Bu olumsuzluklar önlemek, çocuklarmza, gençlerimize bir arada yaama, ehrimize, insanmza, deerlerimize sahip çkma bilincini alama, manevi deerlere ballk anlamnda çalma görevi yine en çok siz öretmenlerimize dümektedir. Toplumumuzu ayakta tutacak birbirine saygl ve kenetlenmi bir toplumu oluturacak ustalar da sizlersiniz. Bu bilinçle ve bu sorumlulukla hareket etmenizi, milli deerlere sahip, bilgiye eriim yolunu bilen, ulat bilgiyi genelin faydasna nasl sunaca üzerinde fikir yürüten, özgüveni yüksek bir neslin ancak sizlerin çabalar ile olacan hatrlatmak istiyorum.

Konumalarn ardndan Aksoy tarafndan emekli öretmenlere hizmet ve eref belgeleri verildi. Meslee yeni balayan öretmenler yemin ederek öretmen marn söylediler. Marn ardndan ilkokul, ortaokul ve liseler aras düzenlenen resim, iir ve kompozisyon yarmasnda dereceye giren örencilere ödülleri takdim edildi. Tören Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müzii korosu tarafndan verilen mini konserle sona erdi.

Ana Sayfaya Git