Öğretmen mesleği yaşamın biçimidir!

Vali Aksoy, ‘Öğretmenlik bir meslekten öte bir yaşam biçimidir, çünkü öğretmenlerin rolleri sadece okulda veya eğitim kurumunda değil, çocuklarımızın bulunduğu her yerdedir’ dedi.

Öğretmen mesleği yaşamın biçimidir!

Diyarbakır'da, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla tören düzenlendi. İl Valisi Hüseyin Aksoy, Öğretmenlere seslenirken, "Toplumumuzu ayakta tutacak birbirine saygılı ve kenetlenmiş bir toplumu oluşturacak ustalar da sizlersiniz" dedi.

Diyarbakır'da ilk tören, sabah yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sonlandı. Törene İl müdürü aslan'ın yansıra, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, İl Milli Eğitim müdür Yardımcısı Adnan Hürata ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

VALİ ZİYARETİ

Buarada, İl Valisi Hüseyin Aksoy öğretmenler günü nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve beraberindeki öğretmenleri makamında kabul etti. Vali Aksoy’a kendilerini makamında kabulünden dolayı teşekkür eden Aslan gelecek nesillerin iyi yetiştirilmesi konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Vali Aksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü’nü kutladı.  Öğretmenlerin toplum için çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Aksoy geleceğimize yön veren mesleklerin başında öğretmenliğin geldiğini belirtti. Ziyaret Vali Aksoy’un öğretmenler ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.

CAHİT SITKI TARANCI

Öğretmenler günü kutlaması daha sonra, Cahit Sıtkı Tarancı Mültür Merkezi'ndeki toplantıyla devam etti. Buradaki törene, Vali  Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy ile 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Sur İlçesi Ziya Gökalp Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Burak Kaan Bulut konuştu. Emekli öğretmenlerden Sabahattin Hakseven'de kısa bir konuşma yaparken, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencilerinden Atakan Şahin ve Fatma Nur Altaş ise ‘Ben Öğretmen Olmak İstiyorum’ isimli bir şiir okudu.

İNSAN YETİŞTİRMEK

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise, öğretmenlik mesleğinin ecdadımız tarafından peygamber mesleği olarak nitelendirildiğini belirterek, öğretmenliğin zor bir meslek olduğunu ve bu zorluğun da ‘insan yetiştirmenin hassasiyetinden’ kaynaklandığını belirtti.

VALİ AKSOY KONUŞTU

Vali Aksoy'da konuşmasına öğretmenleri selamlayarak başlarken, ‘Öğretmenlik bir meslekten öte bir yaşam biçimidir, çünkü öğretmenlerin rolleri sadece okulda veya eğitim kurumunda değil, çocuklarımızın bulunduğu her yerdedir’ dedi. Aksoy şöyle dedi; "Öğretmenlerimiz verdikleri eğitimle toplumu ve geleceği inşa ederler. Sevgi, şefkat, merhamet, adalet gibi değerlerle öğrencileri yoğuran öğretmenler aslında topluma da şekil verirler. Onların bir sözü, bir dokunuşu, bir tavsiyesi bile bir liderin ilham kaynağı olabilir. Öğretmenlik bir meslekten öte bir yaşam biçimidir, çünkü öğretmenlerin rolleri sadece okulda veya eğitim kurumunda değil, çocuklarımızın bulunduğu her yerdedir. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı; düşünsel, sosyal, psikolojik, duygusal olarak çok yönlü etkiler, onları hayata hazırlar. Her öğrencinin potansiyelini kullanmalarını sağlar.

SORUMLULUKLAR

Değerli öğretmenlerim; Çoğu zaman sorumluluklarınızı sorunlarınızın üstünde tutarak, fedakârlık yapma zorunluluğunuzun ortaya çıkardığı sıkıntılar, eminim ki yaşamın akışı içerinde yetiştirdiğiniz öğrencilerin topluma faydalı, karakterli bir yapıya sahip birer birey olarak karşınıza çıkmaları ile yerini bir memnuniyete bırakmakta ve sizlere tarifi olmayan duygular yaşatmaktadır.

Kıymetli öğretmenlerim; Sizin de bizzat yaşadığınız gibi, eğitim bir sevgi ve şefkat mesleğidir. Eğitimin insanı iyiden yana değiştirmesi gerekir. Bunun sağlanması ise öğretici konumunda olan insanların, sadece sözleri ile değil tutum ve davranışlarıyla, karakter ve duruşlarıyla öğretici, iyiye ve güzele kanalize edici olmaları gerekir.

KENETLENMİŞ OLMAK

Özellikle son dönemlerde ülkemizde yaşanan olayları, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları hepimiz görüyor ve bunların kimlerin işine yaradığını hepimiz biliyoruz. Bu olumsuzlukları önlemek, çocuklarımıza, gençlerimize bir arada yaşama, şehrimize, insanımıza, değerlerimize sahip çıkma bilincini aşılama, manevi değerlere bağlılık anlamında çalışma görevi yine en çok siz öğretmenlerimize düşmektedir. Toplumumuzu ayakta tutacak birbirine saygılı ve kenetlenmiş bir toplumu oluşturacak ustalar da sizlersiniz. Bu bilinçle ve bu sorumlulukla hareket etmenizi, milli değerlere sahip, bilgiye erişim yolunu bilen, ulaştığı bilgiyi genelin faydasına nasıl sunacağı üzerinde fikir yürüten, özgüveni yüksek bir neslin ancak sizlerin çabaları ile olacağını hatırlatmak istiyorum. "

Konuşmaların ardından Aksoy tarafından emekli öğretmenlere hizmet ve şeref belgeleri verildi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin ederek öğretmen marşını söylediler. Marşın ardından ilkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.  Tören Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği korosu tarafından verilen mini konserle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz