Öğretmenler eyleme girdi!

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya yürüyen ataması yapılmayan öğretmenler, ‘Verilen müjdeyi kabul etmiyor, acilen 60 bin atama yapılmasını talep ediyoruz’ dedi.

Haberler 13.03.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

20 bin öretmen atamasnn müjde olarak verilmesinden bu yana atanmayan öretmenler haklar için her mecrada mücadele ediyorlar. Sosyal medyada 60 bin atama olmas için oluturulan platformdan sonra öretmenler Ankaraya yürüdü. Ulus Meydanda bulunan Atatürk heykeli önünde bir araya gelen onlarca öretmen, atamalar yetersiz bulduklarn söyledi. Açklamaya çok sayda milletvekili ve sanatç Haluk Levent de elik etti.

Türkiyenin dört bir yanndan Ankaraya gelen öretmenler, Kontenjan deil, hayatmz datlm , Ücretmen stemiyoruz, Susma haykr 60 bin haktr yazl dövizler tad.

SON DÖNEMLERN EN AIR MADURYET

Yaplan açklamada atamas yaplmayan öretmen saysnn 600 binin üzerinde olduu belirtilerek, Ülkemizdeki atamas yaplmayan öretmenler sorunu ne yazk ki yllardan beri süregelen bir sorun olmutur. Ancak 2021 ylnda son dönemlerin en ar maduriyetiyle kar karya kalm durumdayz. Bu maduriyetten dolay buradayz denildi.

VERLEN MÜJDEY KABUL ETMYORUZ; 60 BN ATAMA STYORUZ

Cumhurbakan Erdoann 23 ubat tarihinde, 20 bin atamay müjde olarak duyurmasna tepki gösterilen açklamada, u sözlere yer verildi:

Kamu Personeli Seçme Snavna (KPSS) girmemizin üzerinden geçen 5 ay boyunca atama kontenjanlarnn ve atama takviminin açklanmasn bekleyen biz öretmenler açsndan bu açklama ne yazk ki müjde olamad. Büyük bir emekle girdiimiz snavn ardndan büyük bir umutla yüksek kontenjanlarda atama beklerken, hayal krklna uradk. Milli Eitim Bakanmz Sayn Ziya Selçukun öretmenler için çabalad ve bizlerin umutlarn krmamak için çalmalar yürüttüünü bilerek biz de 5 ay boyunca taleplerimizi duyurmaya çaltk. Bu sürede taleplerimiz duyulmam olmal ki, 20 bin atama bizlere müjde olarak sunuldu. Biz bu müjdeyi kabul etmiyor ve 2021 ylnda en az 60 bin öretmen atamasn talep ediyoruz.

ÖRETMEN YALVARMAZ

Açklamada Fakir Bayburtun sözleri hatrlatlarak, Öretmen yalvarmaz, öretmen boyun emez, öretmen el açmaz, öretmen ders verir. Bizler buraya yalvarmak için gelmedik, maduriyetimizi en gür ekilde dile getirmeye ve hakkmz olan almaya geldik denildi.

HER EYDEN TASARRUF OLUR ETMDEN OLMAZ

Hazine ve Maliye Bakan Lütfü Elvana, Her eyden tasarruf olur ama eitimden tasarruf olmaz diye seslenen öretmen adaylar, ücretli öretmenlik konusuna da deinildi. Açklamada, Ücretli öretmenlik sisteminin kaldrlmasn istiyoruz. Ailelere de buradan seslenerek, çocuklarn eitimcilere emanet etmelerini öneriyoruz sözlerine yer verildi.

Öretmenlerin talepleri ise u ekilde:

- 2021 yl için belirlenen 20 bin öretmen atamasna ek olarak bir atama daha gerçekletirilmesini ve MEBin 109 bin olarak duyurduu öretmen ihtiyaç göz önünde bulundurularak en batan beri dillendirdiimiz gibi en az 60 bin atamann gerçekletirilmesini istiyoruz.

- Açklanan 2021 yl öretmen atama takviminde bir düzenleme yaplmasn, 6 aya yaylan takvimin daha ksa bir süreye toparlanmasn ve peinden ek atama takviminin yaynlanmasn istiyoruz.

- 2021 yl için yaplacak olas bir ek atamada, puanlarmzn ve emeimizin boa gitmemesi adna yalnzca 2020 KPSS puannn geçerli saylmasn istiyoruz.

HALUK LEVENT DESTEK VERD

Açklamann ardndan Sanatç Haluk Levent öretmenler için ark söyledi. Öretmenlerin eylemine destek veren sanatç Haluk Levent Hani benim olacaktn? arksnn sözlerini atanamayan öretmenlere göre uyarlad. Levent, arksnn nakarat bölümünü Hani benim olacaktn, iki bahar önce okulun bitince, atanacaktn eklinde deitirdi.

Ana Sayfaya Git