Öğretmenler Günü Buruk!

Diyarbakır ve yöresinde, öğretmenler günü buruk kutlandı. Terörün hedef seçtiği öğretmenler dün anıldılar.

Haberler 25.11.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Kasm Öretmenler Günü dolaysyla Diyarbakr il ve ilçelerinde çeitli etkinlikler organize edilerek kutland. Eli öpülesi öretmenler için, umutlu mesajlar verilirken, terörün hedef alp ehit ettii öretmenler için ise bir kez daha gözya dökülüp, terör lanetlendi.

DYARBAKIRDA ÖRETMENLER GÜNÜ

Diyarbakr Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, merkez Yeniehir ilçesinde Ant Parktaki Atatürk Antna çelenk sundu.

Tören, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla sona erdi. Törene, öretmenler ve örenciler katld.

l Milli Eitim Müdürlüünce Büyükehir Öretmenevinde gerçekletirilen programda konuan Vali Yardmcs Ahmet Naci Helvac, öz güveni gelimi bireylerin yetimesinin önemine deindi. Helvac, Türkiye kadim geleneklerine dayanarak modern, özgün ve müreffeh bir ülke olmak istiyor. Bu ülkeyi salamann en önemli koulu öretmenlerdir. diye konutu.

l Milli Eitim Müdürü Aslan da öretmenlerin sermayesinin sevgi, hogörü ve fedakarlk olduunu belirterek öyle devam etti:

SERMAYELER SEVG, HOGÖRÜDÜR

Eer bugün toplumun ön saflarnda görevler icra ediyorsak ite sizin gibi deerli öretmenlerimizin örettikleri sayesindedir. Evladmzn nerede olmasn arzu ediyorsak örencilerimiz için de ayn eyi hayal ettiimizde sorumluluumuzu yerine getirmi oluruz. Biz görevine giderken hain terör kurunlarna hedef olarak ehit olan Aybüke öretmenleriz. Tunceli yolunda haince terör kurunuyla ehit olan öretmeniz. Hiçbir zorluktan ylmadan, çekinmeden gelecein mimarlar olarak gelecein toplumunu hazrlamak konusunda bütün fedakarlmz bize emanet edilen bu milletin evlatlarna harcarz.

Etkinlie, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Yeniehir lçe Kaymakam Serdar Kartal, Kayapnar Kaymakam Ozan Balc, Balar Kaymakam Tolga Toan da katld.

VAL VEKL HELVACIYA ZYARET

Buarada, Diyarbakr Vali Vekili Ahmet Naci Helvac, öretmenleri kabul etti. l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan ve beraberindeki öretmenler, Helvacy makamnda ziyaret etti. Ziyarette, Aslan ve öretmenler, Helvacya çiçek takdim etti. Öretmenlerle sohbet eden Helvac, tüm öretmenlerin 24 Kasm Öretmenler Gününü kutlad.

Ergani ilçesinde de tören düzenlendi. Hükumet Kona önünde düzenlenen törende, lçe Milli Eitim Müdürü Ahmet Atabey, Atatürk Antna çelenk sundu. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan tören Süleyman Nazif Anadolu Lisesinde devam etti. lçe genelinde öretmen ve örencilerin katld törende Atabey, öretmenliin önemini anlatan bir konuma yapt. Yeni göreve balayan öretmenlerin, yemin etmesinin ardndan tören sona erdi.

AYBÜKE ÖRETMEN UNUTULMADI

Batmann Kozluk ilçesinde içinde bulunduu aracn PKKl teröristin kurunlarna hedef olmas sonucu ehit olan müzik öretmeni enay Aybüke Yalçn, 24 Kasm Öretmenler Gününde örencileri tarafndan unutulmad. Örencilerinden Yasemin Uzdan, Aybüke öretmenimi çok seviyorum. Onu kelimelerle ifade edemiyorum. Hep ona selam vererek snfa içeriye giriyordum, onu çok özlüyorum dedi.

23 YIL ÖNCE EHT EDLMT

Batmanda, 19 Mays lköretim Okulunda görevliyken 17 Mays 1994 ylnda okul çknda PKKl teröristler tarafndan ehit edilen Müdür Stk Abdiolu, 24 Kasm Öretmenler Günü nedeniyle Ulu Cami Mahallesinde bulunan Seyran Asri Mezarlndaki mezar banda anld. Kaymakam Hüseyin Tekin, lçe Milli Eitim Müdürü Abdulkadir Altay, lçe Müftüsü Mehmet afi Bilik, okul müdürleri ve ehit okul müdürünün yaknlarnn katld anma töreninde Kuran- Kerim okutuldu ve dua edildi. Duygulu anlarn yaand anma program sonrasnda konuan Kaymakam Hüseyin Tekin, Öretmenler Günü nedeniyle ehit öretmeni mezar banda ziyaret ettiklerini belirterek, Bizler de hepimiz, zamannda örenciydik. Vatanmz için, milletimiz için hizmet ediyorsak yine bunu öretmenlerimize borçluyuz. Ben her bir öretmenimize en samimi, en kalbi duygularmla teekkür ediyorum dedi.

NECMETTN HOCANIN OKULUNDA

Siverekin çiftçiba Mahallesinde öretmenlik yaptktan sonra yaz tatilinde memleketi Gümühaneye dönerken Tunceli-Pülümür karayolunda 16 Haziran tarihinde arac yaklarak kaçrlp ehit edilen Necmettin Ylmazn ad, görev yapt ilkokula verilmiti. Ylmazn ehit edilmesi ardndan ad verilen okula, arkada ve meslekta Ali Canpolat atand. Örenciler, 24 Kasm Öretmenler Günü nedeniyle Necmettin öretmenlerini, düzenledikleri törenle and.

Necmettin öretmenin masasna, geçen 24 Kasmda birlikte çektikleri fotoraf ve karanfiller brakan örenciler, snftaki yaz tahtasna da, Necmettin öretmenim, 24 Kasm Öretmenler Günün kutlu olsun notu yazd. Öretmenler Günü nedeniyle okula giden Siverek Milli Eitim ube Müdürü Ahmet Ylmaz, Öretmenimizin görev yapt ve ayn zamanda isminin yaatld okuldayz. Örencileriyle birlikteyiz. ehit öretmenimizi rahmetle anyoruz dedi. Necmettin öretmeni unutmayacaklarn söyleyen örenciler ise, onu her zaman anacaklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git