Öğretmenler Günü Buruk!

Diyarbakır ve yöresinde, öğretmenler günü buruk kutlandı. Terörün hedef seçtiği öğretmenler dün anıldılar.

Öğretmenler Günü Buruk!

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Diyarbakır il ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler organize edilerek kutlandı. Eli öpülesi öğretmenler için, umutlu mesajlar verilirken, terörün hedef alıp şehit ettiği öğretmenler için ise bir kez daha gözyaşı dökülüp, terör lanetlendi.

DİYARBAKIR'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, merkez Yenişehir ilçesinde Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Törene, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Büyükşehir Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı, öz güveni gelişmiş bireylerin yetişmesinin önemine değindi. Helvacı, "Türkiye kadim geleneklerine dayanarak modern, özgün ve müreffeh bir ülke olmak istiyor. Bu ülkeyi sağlamanın en önemli koşulu öğretmenlerdir." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan da öğretmenlerin sermayesinin sevgi, hoşgörü ve fedakarlık olduğunu belirterek şöyle devam etti:

SERMAYELERİ SEVGİ, HOŞGÖRÜDÜR

"Eğer bugün toplumun ön saflarında görevler icra ediyorsak işte sizin gibi değerli öğretmenlerimizin öğrettikleri sayesindedir. Evladımızın nerede olmasını arzu ediyorsak öğrencilerimiz için de aynı şeyi hayal ettiğimizde sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Biz görevine giderken hain terör kurşunlarına hedef olarak şehit olan Aybüke öğretmenleriz. Tunceli yolunda haince terör kurşunuyla şehit olan öğretmeniz. Hiçbir zorluktan yılmadan, çekinmeden geleceğin mimarları olarak geleceğin toplumunu hazırlamak konusunda bütün fedakarlığımızı bize emanet edilen bu milletin evlatlarına harcarız."

Etkinliğe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Yenişehir İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, Kayapınar Kaymakamı Ozan Balcı, Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan da katıldı.

VALİ VEKİLİ HELVACI'YA ZİYARET

Buarada, Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, öğretmenleri kabul etti. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve beraberindeki öğretmenler, Helvacı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Aslan ve öğretmenler, Helvacı'ya çiçek takdim etti. Öğretmenlerle sohbet eden Helvacı, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Ergani ilçesinde de tören düzenlendi. Hükumet Konağı önünde düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören Süleyman Nazif Anadolu Lisesi'nde devam etti. İlçe genelinde öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende Atabey, öğretmenliğin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Yeni göreve başlayan öğretmenlerin, yemin etmesinin ardından tören sona erdi.

AYBÜKE ÖĞRETMEN UNUTULMADI

Batman'ın Kozluk ilçesinde içinde bulunduğu aracın PKK'lı teröristin kurşunlarına hedef olması sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğrencileri tarafından unutulmadı. Öğrencilerinden Yasemin Uzdan, "Aybüke öğretmenimi çok seviyorum. Onu kelimelerle ifade edemiyorum. Hep ona selam vererek sınıfa içeriye giriyordum, onu çok özlüyorum" dedi.

23 YIL ÖNCE ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Batman'da, 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nda görevliyken 17 Mayıs 1994 yılında okul çıkışında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Müdür Sıtkı Abdioğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ulu Cami Mahallesi'nde bulunan Seyran Asri Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Kaymakam Hüseyin Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, okul müdürleri ve şehit okul müdürünün yakınlarının katıldığı anma töreninde Kuran-ı Kerim okutuldu ve dua edildi. Duygulu anların yaşandığı anma programı sonrasında konuşan Kaymakam Hüseyin Tekin, Öğretmenler Günü nedeniyle şehit öğretmeni mezarı başında ziyaret ettiklerini belirterek, "Bizler de hepimiz, zamanında öğrenciydik. Vatanımız için, milletimiz için hizmet ediyorsak yine bunu öğretmenlerimize borçluyuz. Ben her bir öğretmenimize en samimi, en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum" dedi.

NECMETTİN HOCANIN OKULUNDA

Siverek'in Çiftçibaşı Mahallesi'nde öğretmenlik yaptıktan sonra yaz tatilinde memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli-Pülümür karayolunda 16 Haziran tarihinde aracı yakılarak kaçırılıp şehit edilen Necmettin Yılmaz'ın adı, görev yaptığı ilkokula verilmişti. Yılmaz'ın şehit edilmesi ardından adı verilen okula, arkadaşı ve meslektaşı Ali Canpolat atandı. Öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Necmettin öğretmenlerini, düzenledikleri törenle andı.

Necmettin öğretmenin masasına, geçen 24 Kasım'da birlikte çektikleri fotoğraf ve karanfiller bırakan öğrenciler, sınıftaki yazı tahtasına da, "Necmettin öğretmenim, 24 Kasım Öğretmenler Günü'n kutlu olsun" notu yazdı. Öğretmenler Günü nedeniyle okula giden Siverek Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yılmaz, "Öğretmenimizin görev yaptığı ve aynı zamanda isminin yaşatıldığı okuldayız. Öğrencileriyle birlikteyiz. Şehit öğretmenimizi rahmetle anıyoruz" dedi. Necmettin öğretmeni unutmayacaklarını söyleyen öğrenciler ise, onu her zaman anacaklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz