Öğretmenlerden ihtiyaç sahiplerine yardım

Şemdinli ilçesinde görev yapan bazı öğretmenler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım kolileri hazırladı.

Haberler 20.05.2020 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe Milli Eitim Müdürlüünün organizasyonu ile ilçede görev yapan öretmenler ve okul yöneticilerinin katklaryla 200 lira tutarnda 136 koli ramazan yardm paketi oluturuldu.

ÖRETMENLERN FEDAKARLII

Okullarda hazrlanarak emdinli Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine teslim edilen koliler, ihtiyaç sahiplerine ulatrld.

Yardm paketleri evlerine teslim edilen vatandalar, ramazan aynda kendilerini yalnz brakmayan yetkililer, öretmenler ve Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine teekkür etti.

EMDNL HAKKINDA

emdinli Hakkari ilinin bir ilçesidir. 2008 adrese dayal nüfus saymna göre toplam nüfusu 52.779 olup, 13.081i ilçe merkezinde, 32.297i köylerde yaamaktadr. Derecik Beldesi 7.401 kii yaamaktadr. Merkez bucana bal 21 köyü vardr. Yüzölçümü 1.652 km2 olup, nüfus younluu 18dir. lçe topraklarn Hakkari Dalar engebelendirir. Batsnda kiyaka (Sat) Da, dousunda çimen Da, güney kesiminde Karada yer alr. Dalar akarsu vadileri tarafndan derin bir ekilde parçalanmtr. Dalardan kaynaklanan sular emdinli deresi toplar. Dalarn yüksek kesimlerinde hayvanclk açsndan önem tayan yaylalar vardr.

Ekonomisi hayvancla dayaldr. Yaylaclk metodu ile küçükba hayvan besicilii yaplr. En çok koyun ve kl keçisi beslenir. Canl hayvan ticareti yaygndr. Tereya, peynir balca süt ürünleridir. Arclk gelimitir. Bal bölge ve Türkiye çapnda mehurdur. Ekime müsait alan az olduundan; az miktarda buday, arpa, patates, soan, elma, ceviz üzüm, nohut ve pirinç yetitirilir. El tezgahlarnda hal ve kilim dokunur.

Ana Sayfaya Git