Öğretmenlerden ihtiyaç sahiplerine yardım

Şemdinli ilçesinde görev yapan bazı öğretmenler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım kolileri hazırladı.

Öğretmenlerden ihtiyaç sahiplerine yardım

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile ilçede görev yapan öğretmenler ve okul yöneticilerinin katkılarıyla 200 lira tutarında 136 koli ramazan yardımı paketi oluşturuldu.

ÖĞRETMENLERİN FEDAKARLIĞI

Okullarda hazırlanarak Şemdinli Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine teslim edilen koliler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yardım paketleri evlerine teslim edilen vatandaşlar, ramazan ayında kendilerini yalnız bırakmayan yetkililer, öğretmenler ve Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine teşekkür etti.

ŞEMDİNLİ HAKKINDA

Şemdinli Hakkari ilinin bir ilçesidir. 2008 adrese dayalı nüfus sayımına göre toplam nüfusu 52.779 olup, 13.081’i ilçe merkezinde, 32.297’i köylerde yaşamaktadır. Derecik Beldesi 7.401 kişi yaşamaktadır. Merkez bucağına bağlı 21 köyü vardır. Yüzölçümü 1.652 km2 olup, nüfus yoğunluğu 18’dir. İlçe topraklarını Hakkari Dağları engebelendirir. Batısında İkiyaka (Sat) Dağı, doğusunda Çimen Dağı, güney kesiminde Karadağ yer alır. Dağlar akarsu vadileri tarafından derin bir şekilde parçalanmıştır. Dağlardan kaynaklanan suları Şemdinli deresi toplar. Dağların yüksek kesimlerinde hayvancılık açısından önem taşıyan yaylalar vardır.

Ekonomisi hayvancılığa dayalıdır. Yaylacılık metodu ile küçükbaş hayvan besiciliği yapılır. En çok koyun ve kıl keçisi beslenir. Canlı hayvan ticareti yaygındır. Tereyağ, peynir başlıca süt ürünleridir. Arıcılık gelişmiştir. Balı bölge ve Türkiye çapında meşhurdur. Ekime müsait alan az olduğundan; az miktarda buğday, arpa, patates, soğan, elma, ceviz üzüm, nohut ve pirinç yetiştirilir. El tezgahlarında halı ve kilim dokunur.

Kaynak: Diyarbakır Söz