Öğretmenlerin dijitalleşmesi!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenler için uzaktan eğitim süreçlerinde tasarım ve yönetim becerilerinin geliştirilmesine yönelik kurs programı hazırlandığını ve 2021 yılı içinde öğretmenlerin tamamının bu eğitimi almasını hedeflediklerini bildirdi.

Haberler 14.10.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, MEB Baöretmen Salonunda, uzaktan öretimde örenci-örenci, örenci-öretmen, örenci-materyal etkileimlerine yönelik becerilerin gelitirilmesi, etkileimli dijital içerik hazrlama gibi konularda öretmenlere yönelik hazrlanan mesleki geliim programn tantt ve Öretmenlerin Kapsayc Eitim Balamnda Uzaktan Eitim Süreçlerinde Tasarm ve Yönetim Becerilerinin Gelitirilmesi Eitimi Kursunu tamamlayan öretmenlere sertifikalarn yaplan canl balantlarla takdim etti.

Ziya Selçuk, buradaki konumasnda, teknolojinin hzla deitiine iaret ederek, UNICEF i birlii ile yaptmz çalmay, dünyann ihtiyac olan, teknolojideki hzn öretmen mesleine yansmasnn ve salgn döneminde bu becerilerin uzaktan eitim balamnda gelitirilmesinin bir frsat olarak görüyoruz. dedi.

Hiçbir öretmenin meslee balad gibi mesleini bitiremediine, sürekli bir yenilenme ve dönüüm ihtiyacnn bulunduuna dikkati çeken Selçuk, bu dönüüm ihtiyacn karlamak için ihtiyaçlar tespit edip gereini yapmaya çaltklarn anlatt.

EN BÜYÜK YATIRIM ÖRETMENE

Bakan Selçuk, en büyük yatrmn öretmene yaplan yatrm olduunu dile getirerek, Öretmene yaptmz her yatrm, bu ülkenin geleceine, çocuklarmzn geleceine bir yatrmdr. Bundan dolay öretmene yaptmz yatrmn katlanarak artacan rahatlkla söyleyebilirim. Bütün bu araçlar gereçler, yazlmlar, eitim ortamlar hepsi ama hepsi çocuklarmzn daha nitelikli bir eitim almas, öretmenlerimizin mutlu olmas ve ilerinin kolaylamas için. ifadelerini kulland.

Eitimlere katlan öretmenleri tebrik eden Selçuk, bu konuda yeni projelerin, yeni müjdelerin peinde olduklarn söyledi. Gün gün yaanan deiimin ve bu dorultudaki ihtiyaçlarn dikkate alnmas gerektiinin altn çizen Selçuk, Böylece zaman ve mesafe tanmayan bu uygulamalarn daha da ilerlemesini salam olacaz. dedi.

BU YILIN SONUNA KADAR 300 BN ÖRETMEN ETM ALACAK

Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürü Adnan Boyac ise 2018de alt yaps kurulan sistemle öretmenlere yönelik mesleki eitimde bugüne kadar 1 milyonun üzerinde kapasiteye ulatklarn bildirdi.

Dijitalleme konusunda öretmenlerin güçlendirilmesi için UNICEF ile balatlan projede, Kovid-19 salgn döneminde öretmenlerin uzaktan eitimle gerçekletirdikleri canl derslerdeki becerilerinin desteklenmesinin amaçlandn anlatan Boyac, projenin üç ana bileininin bulunduunu belirtti.

Saylar 1 milyonu bulan öretmenler için uzaktan eitimde dijital materyal hazrlama imkanlarnn desteklenmesinin de üçüncü bileen olduunu anlatan Boyac, her brana yönelik dijital öretim materyallerinin hazrlanmas konusunda çalldn vurgulad. Proje kapsamnda V-fabrika yazlmnn etkin ekilde kullanlmasna ilikin bir beceri seti hazrlandn belirten Boyac, bu yln sonuna kadar 300 bin öretmene yönelik eitimlerin açlacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git