Okul duvarlarında şehitlerin portresi

Diyarbakır'da görev yapan polis memuru Aksoy, bir okulun koridorlarına Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Halisdemir, İzmir'de PKK'lılarca şehit edilen polis memuru Sekin ile milli şair Ersoy'un portrelerini resmetti.

Haberler 23.05.2017 - 08:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görev yapan polis memuru Taner Aksoy, merkez Balar ilçesinde bulunan Kazm Karabekir Ortaokulunun koridorlarna ehitlerin portrelerini resmetti, eitici sözlere yer verdi.

Diyarbakr l Emniyet Müdürlüünde görevli polis memuru Aksoy, Kazm Karabekir Ortaokulunun duvarlarna, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün yan sra 15 Temmuz gecesi FETÖnün darbe giriiminin seyrini deitiren ehit Astsubay Ömer Halisdemir, zmirde PKKllarca ehit edilen polis Fethi Sekin ile milli air Mehmet Akif Ersoyun portresini çizdi.

Okulun duvarlarna Atatürkün sözleri ile Ersoyun dizelerini de aktaran Aksoy, AA muhabirine yapt açklamada, resim öretmenlii bölümünden mezun olduunu, daha sonra polis olmaya karar verdiini anlatarak yaklak 1 yldr görev yapt Diyarbakrn güzel ve yaanabilecek bir ehir olduunu söyledi.

Örencilere milli bilinç ve deerleri alamak istediini, bundan dolay böyle bir çalma gerçekletirdiini aktaran Aksoy, 15 Temmuz darbe giriiminin önlenmesinde büyük etkisi olan ehit Halisdemirin portresini yaptn belirtti.

- Büyük gurur, mutluluk ve zevkle resimleri çiziyorum

Büyük bir gurur ve onur verdii için okulda bu tarz bir çalma gerçekletirdiini dile getiren Aksoy, resimleri çizerken örenciler ehitleri anlattn bildirdi.

Örencilerin milli deerlerimizi örenmeleri çalmas içerisindeyiz. Bizi biz yapan deerlerimizin resmini çiziyoruz. ehit Ömer Halisdemir, ehit Fethi Sekin ve günümüzdeki durumu anlatan milli airimiz Mehmet Akif Ersoyun güzel bir sözünü çizdik. diyen Aksoy, çalmay yaparken olumlu tepkiler aldn dile getirdi.

Baz örencilerin kendisine yardm ettiini dile getiren Aksoy, öyle devam etti:

Zorluu ve yoruculuu asla yok. Büyük gurur, mutluluk ve zevkle resimleri çiziyorum. Ylmadan resimleri çizmeye devam ediyorum. Bizi biz yapan deerlerin dier okullarda da farkl ekillerde yaplabilir. çalmalarm mesai saatleri dnda yaptm. Bu tür çalmalar yapmak bize gerçekten gurur veriyor. Bu sorumluluu alm olmak beni ayrca mutlu ediyor.

- Örencilerin bilinçlenmesini salad

Okulun Müdür Yardmcs brahim Eken ise Aksoyun yapt güzel çalmann okullarna büyük bir katks olduuna iaret etti.

ehit Astsubay Ömer Halisdemirin portresinin çizilmesinin örencilerin 15 Temmuz darbe giriimi konusunda bilinçlenmesini saladn kaydeden Eken, Örencilerin bu resimler sayesinde bilinçlenmesi artt. Özellikle ehit Ömer Halisdemirin resmini görünce nasl ehit olduunu soruyorlar. Örencilerin bilinçlenmesi noktasnda iyi bir etki olduunu söyleyebiliriz. dedi.

Ana Sayfaya Git