Okul servis araç yaşı!

"Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle 2019-2020 yılları itibarıyla 12 yaşını bitirecek ve okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, muayeneden geçmiş olması kaydıyla 1 Temmuz 2021'e kadar yaş sınırı aranmayacak"

Haberler 16.10.2019 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Resmi Gazetede yaymlanan yönetmelik deiikliiyle 2019-2020 yllar itibaryla 12 yan bitirecek ve okul servis arac olarak kullanlacak tatlarda, muayeneden geçmi olmas kaydyla 1 Temmuz 2021e kadar ya snr aranmayacan belirterek, Sürenin 2 yl uzatlmas olumlu fakat bakmlar yaplm, kilometresi düük, muayeneden baaryla geçmi servis araçlarnn srf ya nedeniyle deitirilme zorunluluu da gözden geçirilmeli. ifadelerini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, çileri Bakanlnca Okul Servis Araçlar Yönetmeliinde yaplan deiikliin olumlu bir gelime olduunu bildirdi.

Deiiklikle 2019-2020 yllar itibaryla 12 yan bitirecek ve okul servis arac olarak kullanlacak tatlarda, muayeneden geçmi olmas kaydyla 1 Temmuz 2021e kadar ya snr aranmayacan vurgulayan Palandöken, Sürenin 2 yl uzatlmas olumlu fakat bakmlar yaplm, kilometresi düük, muayeneden baaryla geçmi servis araçlarnn srf ya nedeniyle deitirilme zorunluluu da gözden geçirilmeli. Böyle araçlar deitirildiinde hem esnafmza mali yük hem de ekonomimize zarar veren bir durum gerçekleiyor fakat bakm yaplan, kilometresi bile düük olan araçlarn yalnzca ya nedeniyle deitirilmesi zorunluluu da gözden geçirilmeli. deerlendirmesinde bulundu.

- Muayeneden geçmi olmas önemli

Öte yandan Türkiye oförler ve Otomobilciler Federasyonu (TOF) Bakan Fevzi Apaydn da yazl açklamasnda, araçlarn düzenli bakmnn her eyden önemli olduunu bildirdi.

Servis aracnn eskisinin deil, bakmsz olarak trafie çkannn tehlikeli olduunu vurgulayan Apaydn, unlar kaydetti:

Servis araçlarnn TÜVTÜRK gibi önemli bir kurum tarafndan yaplan muayeneden olumlu not alarak geçmesi önemlidir. Aracn muayenesinde sorun yok ise yan o kadar önemi yok. Bir aracn kullanma süresi 20 ylla snrl iken 12 yanda bu araçlarn ekonomik ömürlerini doldurmadan hurdaya ayrlmas hem araç sahiplerinin ekonomisine hem de ülke ekonomisine zarardr. Ya geçmi araç yoktur, bakmsz araç vardr.

Ana Sayfaya Git