Okulda kar temizliği

MUŞ Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü öğretmenleri, hizmetliler ile beraber okulların açılışı öncesi çatı ve okul önünde yaklaşık 1 metreyi bulan karı temizledi.

Haberler 06.02.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Özel Eitim ve Uygulama Merkezi Müdürlüü öretmenleri ve hizmetlileri yarn balayacak ikinci yar döneme okulu hazr etmek için kollar svad. Kar yann bu yl fazla olmas nedeniyle ilk önce çat ve okul bahçesinde biriken ve yaklak 1 metreyi aan kar temizleyen öretmenler, okulun su deposu, snf, atölye, yemekhane ve tuvaletlerinini de hazr hale getirdi. Amaçlarnn engelli örencilere daha hijyenik bir ortam salamak olduunu belirten Okul Müdürü Mahmut Yldrm, öyle dedi:

OKULDA KAR TEMZL

Okulumuz orta, ar düzey engelli örencilerin eitim gördüü bir okul. Biliyorsunuz bu örencilerimizin hijyen durumu büyük önem arz ediyor. Engelli olmalar dolaysyla içtikleri sudan, yedikleri yemekten daha çok rahatsz olabiliyorlar. Bizde ylda iki defa su depomuzu boaltyoruz, temizliini yapyoruz bundan sonraki süreçte Halk Sal birimine bavuruyoruz. Depomuz dolduktan sonra onlar klorlama ilemini yapacaklardr. Bu yl beyaz bayrak ödülümüzü de alm olacaz.

Okulun derslik, atölye, yemekhane ve tuvaletlerinin tüm bakm ve hijyenik çalmalaryla eitime hazr olduunu ifade eden Zihinsel Engelliler Öretmeni Bahadr Bozkurt ise, ikinci dönem için hazrlklarmz sürüyor. Su depomuzu temizledik, örencilerimiz daha temiz su içebilsinler diye. Ayn zamanda kar temizlii yapyoruz. çatmzda u anda 1 metre kar var. çardaklarmzda da çok fazla kar var, onu da temizleyeceiz. Burada idareci ve öretmenlerin yan sra izinde olan hizmetlilerimiz bile var. Onlar da okulumuzun temizlii için tatil yapmadlar ve çalyorlar dedi.

Ana Sayfaya Git