Okulların bilgi yarışması

Muş Malazgirt Belediyesi ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa ilçedeki ortaokullar ve liselerdeki öğrencilerin bilgilerini, kazanımlarını ölçmek ve öğrencilere eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlamak amacıyla bilgi ve kültür yarışması düzenledi.

Haberler 31.12.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malazgirt kültür merkezi konferans salonunda yaplan yarmay Malazgirt Garnizon Komutan Vekili Üstemen Burak çivit, lçe Müftüsü Bünyamin Gölcü, Milli Eitim Müdürü Vedat Kaya, Malazgirt Belediyesi Sosyal Hizmetler kültür Müdürü Onur Knk, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri çok sayda öretmen ve örenciler katld. lçede eitim veren 29 ortaokul ve 8 lise olmak üzere 37 okulun katlm gösterdii yarma, iki gün boyunca her okuldan 3 örenci dört kiilik gruplar eklinde yartlar.

BLG YARIMASI

ki gün süren bilgi yarmasnda finale kalan 4 ortaokul ve 4 lise örencileri kyasya yart. Ortaokullar aras bilgi yarmasna katlan ehit Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu birinci olurken, ikincilii Saftekingazi Ortaokulu olurken, üçüncülüü ise Fatih Ortaokulu oldu. Ortaokullar bilgi yarmasna damga vuran okul ise 29 ortaokul içinde finale kalmay baaran ve dördüncü olan köy ortaokullarndan çayrdere Ortaokulu oldu. çayrdere ortaokulu final sonunda izleyicilerin youn ilgisi ile karland.

Liseler aras yaplan bilgi yarmas büyük bir çekimeye sahne oldu. Finalde ehit Binba Arslan Kulaksz Fen Lisesi birincilii kl pay kazand. Büyük bir çekimeye sahne olan yarmann ikincisi Alparslan Anadolu Lisesi olurken, üçüncü ise Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu (Salk) Lisesi oldu.

Ana Sayfaya Git