Görüş Bildir

Okulların bilgi yarışması

Muş Malazgirt Belediyesi ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa ilçedeki ortaokullar ve liselerdeki öğrencilerin bilgilerini, kazanımlarını ölçmek ve öğrencilere eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlamak amacıyla bilgi ve kültür yarışması düzenledi.

Okulların bilgi yarışması

Malazgirt kültür merkezi konferans salonunda yapılan yarışmayı Malazgirt Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Burak Çivit, İlçe Müftüsü Bünyamin Gölcü, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Malazgirt Belediyesi Sosyal Hizmetler kültür Müdürü Onur Kınık, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı. İlçede eğitim veren 29 ortaokul ve 8 lise olmak üzere 37 okulun katılım gösterdiği yarışma, iki gün boyunca her okuldan 3 öğrenci dört kişilik gruplar şeklinde yarıştılar.

BİLGİ YARIŞMASI

 İki gün süren bilgi yarışmasında finale kalan 4 ortaokul ve 4 lise öğrencileri kıyasıya yarıştı. Ortaokullar arası bilgi yarışmasına katılan Şehit Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu birinci olurken, ikinciliği Saftekingazi Ortaokulu olurken, üçüncülüğü ise Fatih Ortaokulu oldu. Ortaokullar bilgi yarışmasına damga vuran okul ise 29 ortaokul içinde finale kalmayı başaran ve dördüncü olan köy ortaokullarından Çayırdere Ortaokulu oldu. Çayırdere ortaokulu final sonunda izleyicilerin yoğun ilgisi ile karşılandı.

Liseler arası yapılan bilgi yarışması büyük bir çekişmeye sahne oldu. Finalde Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız Fen Lisesi birinciliği kıl payı kazandı. Büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmanın ikincisi Alparslan Anadolu Lisesi olurken, üçüncü ise Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu (Sağlık) Lisesi oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi