Okuma keyfi

Fırat Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Ruçhan Keçeci'nin hurda otomobil ve kamyon parçalarından yaptığı, üzerinde kitap ve insan figürleri bulunan ağacın yanında oluşturduğu sıra dışı kitaplık, kitapseverlerin uğrak mekanı oldu.

Haberler 01.05.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Üniversitesi (FÜ) Eitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eitimi Bölümü Öretim Görevlisi Rüçhan Keçecinin otomobil ve kamyon parçalarndan yapt hurdadan aacn yannda oluturduu kitaplk, kitapseverlere açk havada okuma keyfi sunuyor.

Keçeci, kitap okuma konusunda farkndal artrmak için geçen yl hazrlad ve Eitim çnar adn verdii 6 ton arlktaki, 10 metre yüksekliinde ve 12 metre çapndaki, üzerinde kitap ve insan figürleri bulunan hurdadan aacn youn ilgi görmesi üzerine bu çalmay gelitirmek istedi. Bunun üzerine Keçeci, hurdadan aacn yannda örencilerin balad 500 kitabn bulunduu Eitim çnar Kitapln oluturdu.

çevresine banklar yerletirilen kitaplk, ksa sürede kitapseverlerin urak mekan oldu. Oluturulan alanda bir araya gelen gençler açk alanda kitap okumann mutluluunu yayor.

- nsanlar istedikleri zaman gelip kitap okuyacaklar

Keçeci yaklak bir yl önce hurda araçlarn dili, çark, kaporta gibi çeitli parçalarn kullanarak kitap okumann önemine dikkat çekmek için yapt hurdadan aaca insanlarn youn ilgi gösterdiini söyledi.

Kitap okuma konusunda farkndalk oluturmak amacyla yapt eserin zamanla eksik kaldn düündüünü belirten Keçeci, aacn hemen yanna çeitli kitaplardan oluan bir kitaplk kurmaya karar verdiini aktard.

Kitapln 7 gün 24 saat açk olduunu vurgulayan Keçeci, çevresini de kapatmaya gerek duymadklarn bildirdi.

- Daha çok okuma hevesi duyacaz

Üniversite örencilerinden Rümeysa Akgün, Keçecinin sra d tasarmlarnn insanlarn dikkatini çektiini söyledi.

Kitap okumak için bu oluturulan alan tercih ettiini dile getiren Akgün, hurdadan aaç ve kitapln tasarm olarak kitap okumann önemini gözler önüne serdiini belirtti.

Akgün, bu tür farkl projelerin insanlar daha çok kitap okumaya yönelttiini anlatarak, Kütüphaneye gitmek çok ilgimizi çekmeyebilir ama açk alanda otururken gözümüzün önündeki bir kitab okumak istei gelebilir. Daha çok okuma hevesi duyacaz. Bu tür projeler yaygnlatrlrsa faydal olacaktr. Otobüs duraklar gibi kitap duraklar oluturulmas gerektiini düünüyorum. diye konutu.

Habibe Acar da hurdadan aaç ve kitapln önünden geçerken çevrede kitap okuyanlar gördüünde kendisini adeta bir açk hava kütüphanesinde hissettiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git