Okuma yazma seferberliğine Mardin’den büyük destek

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, şehirde okuma yazma seferberliğine etkin katılım sağladıklarını belirterek, "İlimiz bu konuda örnek çalışmalarıyla takdir topluyor” dedi.

Haberler 03.02.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan himayelerinde balatlan okuma yazma seferberlii Mardinde büyük ilgi gördü. Okuma yazma seferberliine önemli desteklerden birisini ise Mardin Büyükehir Belediyesi verdi. Bu konuda sürekli kurslar açan büyükehir belediye, 1 yl içinde 200 kadnn okuma yazma örenmesine vesile oldu. Devam eden kurslar ile tüm krsal mahallelerde okuma yazma bilmeyen vatandan kalmamas hedefleniyor.

Önceliklerimiz arasnda oldu

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, Sayn Cumhurbakanmzn ve ei hanmefendinin balatt projeye bizlerde çalmalarmzla her zaman destek veriyoruz. limizde büyükehir belediyesi olarak önemli ilere imza atmaktayz. Birçok farkl konuda hemehrilerimizin beklentilerini karlayan bir yapda ilerimiz sürmektedir. Önem verdiimiz çalmalardan birisi ise kadnlarmzn meslek sahibi olmalar ve okuma yazma bilmeyen kadnlarn okuma yazma örenmeleridir. Hükümetimizin ve Cumhurbakanmzn da seferberlik ilan ettii konuda bizler de elimizi tan altna güçlü bir ekilde koyduk diye konutu.

Kadnlarmz kurslarmz ile öreniyor

Vali Yaman, büyükehir belediyesi görevinin verilmesinin akabinde ilk yapt çalmalardan birisinin de okuma yazma kurslar olduunu söyledi. Vali Yaman, Biz devletimizin ve hükümetimizin tevdi ettii büyükehir belediyesi hizmetlerinin ardndan dikkate aldmz konularn banda okuma yazma bilmeyen vatandalarmza yönelik çalmalara yer verdik. Özellikle kadnlarmzn okuma yazmalarnn olmadn gördük. Bu nedenle ilimizin farkl bölgelerinde çalma balattk. 200 kadnmz okuma yazma örenerek hayatlarn kolaylatrd. u an devam eden kurslar ile 50 kadn okuma yazma öreniyor. Biz bu konuda daha da çalmalarmz hzlandracaz. Bünyemizde açtmz MARMEK ile hem okuma yazma öreteceiz hem de 47 bin kadna meslek örenme frsat tanyacaz. Bu vesileyle böyle önemli seferberlii balatan Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, ei Emine Erdoan, devletimiz ve hükümetimize teekkür ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git