"Onlar dağa, biz ise Çanakkale'ye gönderiyoruz"

Merkez Kayapınar Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, 40 şehit ve gazi çocuğunu Çanakkale'ye gönderdi.

Haberler 17.03.2017 - 07:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar çanakkaleye Kayapnar Belediyesi önünden Klç, ehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan Ahmet Büyükburç, Muharip Gaziler Dernei Diyarbakr ube Bakan Siraç Ezer ve aileleri uurlad.

Uurlama öncesi Büyükburç ve Ezer, Klça, desteklerinden dolay teekkür belgesi verdi.

çanakkalenin birlik ve beraberliin mayas olduunu, çocuklarn bu kenti görmesini çok arzuladklarn kaydeden Klç, çocuklarn gezinin ardndan manevi bir havaya bürünerek Diyarbakra döneceklerine inandn belirtti.

Klç, çocuklarmz dedelerimizin birlikte savat topraklara gönderelim, oradaki ehitlerimizin manevi havalarn tatsnlar istedik. Bu çocuklarmz Cumhurbakanmz ve Babakanmzn programna katlacaklar. Öncesinde bir stanbul gezisi yaplacak, daha sonra çanakkale ve ardndan Diyarbakra dönecekler. dedi.

Onlar daa, biz ise çanakkaleye gönderiyoruz

ehit aileleri dernekleri ile ortak projeleri bulunduunu, ayrca ehit ve gazi çocuklarna kendi himayelerinde kurslar verdiklerini bildiren Klç, bu çocuklara eitim ve materyal konusunda yardmc olduklarn aktard.

Bu çocuklara yönelik hafta sonu kurslar vermeye devam edeceklerini ifade eden Klç, sosyal etkinlikler açsndan Türkiyenin dier yerlerine geziler planladklarn, yaz aylarnda tatil organizasyonlar yapacaklarn kaydetti.

Daha önce Kayapnar Belediyesi kültür evlerindeki çocuklarn yetitirilip daa gönderildiini belirten Klç, DBPli belediyeler, eitim destek evlerinde verdikleri eitimle çocuklar daa, biz ise çanakkaleye gönderiyoruz. Artk çocuklarmz çanakkaleye yani dedelerimizin birlikte savat topraklara gönderiyoruz. te farkllk da bu olsa gerek. vurgusu yapt.

Ana Sayfaya Git