"Onlar dağa, biz ise Çanakkale'ye gönderiyoruz"

Merkez Kayapınar Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, 40 şehit ve gazi çocuğunu Çanakkale'ye gönderdi.

Çocukları Çanakkale'ye Kayapınar Belediyesi önünden Kılıç, Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer ve aileleri uğurladı.

Uğurlama öncesi Büyükburç ve Ezer, Kılıç'a, desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.

Çanakkale'nin birlik ve beraberliğin mayası olduğunu, çocukların bu kenti görmesini çok arzuladıklarını kaydeden Kılıç, çocukların gezinin ardından manevi bir havaya bürünerek Diyarbakır'a döneceklerine inandığını belirtti.

Kılıç, "Çocuklarımızı dedelerimizin birlikte savaştığı topraklara gönderelim, oradaki şehitlerimizin manevi havalarını tatsınlar istedik. Bu çocuklarımız Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın programına katılacaklar. Öncesinde bir İstanbul gezisi yapılacak, daha sonra Çanakkale ve ardından Diyarbakır'a dönecekler." dedi.

Onlar dağa, biz ise Çanakkale'ye gönderiyoruz

Şehit aileleri dernekleri ile ortak projeleri bulunduğunu, ayrıca şehit ve gazi çocuklarına kendi himayelerinde kurslar verdiklerini bildiren Kılıç, bu çocuklara eğitim ve materyal konusunda yardımcı olduklarını aktardı.

Bu çocuklara yönelik hafta sonu kurslar vermeye devam edeceklerini ifade eden Kılıç, sosyal etkinlikler açısından Türkiye'nin diğer yerlerine geziler planladıklarını, yaz aylarında tatil organizasyonları yapacaklarını kaydetti.

Daha önce Kayapınar Belediyesi kültür evlerindeki çocukların yetiştirilip dağa gönderildiğini belirten Kılıç, "DBP'li belediyeler, eğitim destek evlerinde verdikleri eğitimle çocukları dağa, biz ise Çanakkale'ye gönderiyoruz. Artık çocuklarımızı Çanakkale'ye yani dedelerimizin birlikte savaştığı topraklara gönderiyoruz. İşte farklılık da bu olsa gerek." vurgusu yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz