Onlar iyilik melekleri!

Diyarbakır'da Kayapınar Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan 20 kişilik gönüllü ekip, "Pazar Yolu İyilik Dolu" projesi kapsamında pazarda alışveriş yapan vatandaşların poşetlerini evlerine ve arabalarına taşıyarak takdir topluyor.

Haberler 12.03.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Kayapnar Yunus Emre Anadolu mam Hatip Lisesi örencileri, uygulanan bir proje kapsamnda pazar alverii yapan büyüklerine iyilik için adeta seferber oldu.

Milli Eitim Bakanl Din Öretimi Genel Müdürlüü ve ÖNDER mam Hatipliler Dernei i birliiyle örencilere iyilik, yardmlama ve paylama duygularn benimsetmek amacyla hayata geçirilen Pazar Yolu yilik Dolu projesi dorultusunda Kayapnar Yunus Emre Anadolu mam Hatip Lisesi örencilerden 20 kiilik gönüllü bir ekip oluturuldu.

Gönüllü örenciler, beraberlerinde 5 öretmen ve 3 idareci eliinde haftada bir gün okul yaknnda kurulan pazara giderek, alveri yapan vatandalarn poetlerini evlerine ve arabalarna kadar tayor. Örencilerin, bu yardmseverlii takdir topluyor.

- Sosyal medyadan uzaklap, yardmlama duygusunu tatmalyz

Projede yer alan örencilerden Uurcan Arsl, sunduklar destekle insanlarn duasn almaktan mutluluk duyduklarn söyledi.

nsanlarn yaptklar yardm çok ho karladn ve kendilerine teekkür ettiini ifade eden Arsl, Bu yardm Allah rzas için yapyoruz. Bu tür projelerde bütün gençlerin yer almas gerekir. Bilgisayar, telefon ve sosyal medyadan uzaklap, yardmlama duygusunu tatmalyz. Bu gerçekten çok mükemmel bir duygu. dedi.

Gençlere iyilik yapmalar çarsnda bulunan Arsl, Bu dünyaya imtihan için geldik. Bütün genç arkadalarmn iyilik yapmasn istiyorum. Lütfen bilgisayarlarn bandan kalkp, yardmlama duygusunu tadalm. eklinde konutu.

Yunus Akçada, projeyi duyduunda hemen gönüllü olarak yer almak istediini belirtti.

Bu projeyle özellikle yal büyüklerimizin hem eli hem aya olmak istiyoruz. Bu projede yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. diyen Akçada, yaptklar yardmn ardndan vatandalarn dualarn duymann ve kendilerine sevgiyle bakmalarnn görülmeye deer olduunu aktard.

Akçada, yilii yaymak, iyilie öncülük etmek gerçekten çok güzel bir duygu. Bunu yaamayan bilemez. diye konutu.

- Elimizden pazar poetlerini alp yükümüzü hafiflettiler

Vatanda Türkan Türe, pazar alverii yaparken örencilerin kendisine yardmc olduunu dile getirdi.

Projeden etkilendim. Gençlerin elimizden poetleri alp tamas çok güzel bir ey. Özellikle yallara yardm etmeleri çok güzel bir duygu. ifadelerini kullanan Türe, bu tür projelerin artmasn beklediklerini belirtti.

Türe, bu tür projelerle çocuklarn, gençlerin yardm ve hogörüyü örendiini kaydetti.

Mehmet Aaçtutan da alveri yaparken örencilerden bu projeyi örendiini anlatarak, kendisine yardmc olunmasndan çok etkilendiini söyledi.

Projeden duyduu memnuniyeti dile getiren Aaçtutan, Elimizden pazar poetlerini alp yükümüzü hafiflettiler, bir karde ve evlat gibi. Poetleri eve kadar tadlar. çocukluk dönemimizde büyüklere ve yallara yardm ediliyordu. Böyle yardm etmeleri bana eski günleri hatrlatt. diye konutu.

- Diyarbakrn bu iyilik projeleriyle anlmasn istiyoruz

Okul müdürü brahim Erdem, bu projeye örencilerin iyilik ve yardmlama duygularn güçlendirerek, yardmlamann sadece maddi olmadn göstermek istediklerini söyledi.

Erdem, ders bittikten sonra oluturduklar ekipteki gönüllü örencilerin okul yaknnda her hafta kurulan pazara giderek alveri yapan vatandalarn poetlerini tamalarna yardmc olduklarn belirtti.

Projeye dahil olan örenci, öretmen ve idarecilerle pazara gidildiini anlatan Erdem, örencilerin eitimin ardndan tüm yorgunluklarna ramen bu iyilik projesini yürüttüünü vurgulad.

Erdem, öyle konutu:

Derslerine ve günün yorgunluuna ramen iyilik akyla örencilerimiz burada vatandalarmza yardmc oluyor. Projeyi hayata geçirdikten sonra, afi ve tiört basarak projenin tantmn yaptk. Proje vatandalar memnun etti ve olumlu dönüler almann mutluluunu yaadk. Diyarbakr, 33 medeniyete ev sahiplii yapm kadim bir ehir. Diyarbakrn bu gibi iyilik projeleriyle anlmasn istiyoruz.

Örencilerin topluma örnek bireyler olarak yetimesini istediklerine iaret eden Erdem, Bu proje de imam hatip liselerinde okuyan örencilerimizin önder olma rollerine katk salayacak. Örenciler ayrca iyilik yapmann önemini anlatan ayet ve hadislerin yazl olduu el ilanlarn da vatandalara datarak onlarn manevi dünyalarna katk sunuyor. dedi.

Ana Sayfaya Git