Online platformda kariyer planlama fırsatı geliyor

Koronavirüsün yarattığı endişeli ortam üniversite adayı öğrencilerin kariyer planlamalarında kararsızlık yaşamalarına neden olurken, online platformlara taşınan kariyer planlama programları ise bu soruna çözüm sunuyor.

Haberler 30.04.2020 - 23:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs sürecinde kariyerlerine yön vermekte zorlanan ve kararszlk yaayan aday örenciler için Kariyer Günleri program, online platform üzerinden hizmet vermeye hazrlanyor. Hayata geçirilen Geleceine Ara Verme program araclyla örenci, ilgilendii meslekleri, meslein potansiyelini ve meslein bugünü ve 10 yl sonrasnda geçirecei deiiklii bölümün ilgili akademisyenleri ve dekanlaryla deerlendirebilecek. 44 meslek bilgilendirilmesini içeren ve 2-6 Mays tarihlerinde gerçekletirilecek olan programa katlmak isteyen örencilerin https://aday.bau.edu.tr/kariyergunleri adresinde yer alan formu doldurmalar yeterli. Tüm aday örencilere açk olan program hakknda BAU Örenci Kaynaklar ve Tantm Direktörü Eray Mazanolu bilgi verdi.

KARYER ODALARINDA AKADEMSYENLERLE CANLI GÖRÜME FIRSATI

Online kariyer günleri hakknda bilgi veren Eray Mazanolu, Örenciler uanda farkl bir süreç içinde olsalar bile hz kesmeden YKS snavna hazrlanmaya devam ediyor. Gelecei adna hazrland bu snav sonrasnda gelecei adna yapaca tercihler örencinin kafasnda net deil. çevrenin, hzla deien dünyann ve bilginin de bunda pay büyük. Kariyer günlerinin önemi de ite burada ortaya çkyor. Örenci bu programlar sayesinde kararszlk yaad tüm sorunlar iin uzman ile konuma frsat buluyor. Amacmz, örencilerimizin kendi ilgi-yetenek ve kiiliklerine uygun olan yaamlarnda onlar mutlu edecek bir bölüme yerlemelerini salamak. Bu amaçla yaptmz BAU Kariyer ve Meslekler Günü programnda her gün için bir Kariyer Odas açlacak. 44 bölüm meslek tantm, akademisyenlerimiz tarafndan dijital platformda gerçekletirilecektir. Uygulamamz, belirlenen günlerde tek oturum olarak bir odada kesintisiz olarak devam edecektir. Her bölüm için program saati aday örenci ile paylalacak olan link ile Adobe Connect program üzerinden gerçekletirilecektir. lk 20 dakika, bölüm bilgilendirilmesi olacak ardndan 20 dakika ise soru cevap bölümü olarak kullanlacak ve örencinin merak ettii sorular akademisyenlerimiz tarafndan yantlanacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git