Otomobilsiz Yaşama Pedal Çevirdiler!

Havacılık kulübü, üniversitenin sahip olduğu duru güzellikleri havadan görüntüleyip bisikletlerle birleştirerek otomobilsiz bir yaşama pedal çevirdiler.

Haberler 27.10.2016 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Havaclk Kulübü bir ilke imza att. Kampüs içinde sportif faaliyetlere ve dumansz hava sahasna dikkat çekmek isteyen havaclk kulübü, üniversitenin sahip olduu duru güzellikleri havadan görüntüleyip bisikletlerle birletirerek otomobilsiz bir yaama dikkat çekti.

Tigris Bisiklet Kulübü örencilerinin destek verdii etkinlikte, bisikletçiler üniversitenin gölet alanndan piknik alanna ve sonrasnda ziraat fakültesine uzanan parkurla zorlu bir mücadele verdi.

Zaman zaman deien inili ve çkl yollarda pedal çeviren bisikletçiler, daha önce yaamadklar farkl deneyimleri yaadklarn söyledi.

HAVACILIK KULÜBÜ

Havaclk Kulübü olmalarna ramen, Havaclk dnda da birçok branla ilgilendiklerini ve desteklediklerini, bunun sonucunda da ei benzeri olmayan çalmalar ortaya çkardklarn söyleyen kulüp hocas Veysel pek, yaplan Dünya Otomobilsiz Yaam Günü etkinliiyle de bunu baardklarn ve ortaya daha önce yaplmam güzel bir sosyal sorumluluk projesi çkardklarn belirtti.

pek, bisikletçileri havadan görüntüledii esnada birçok spor branna yönelik keifte bulunduunu, kampüsün ayn zamanda bisiklet yarlarna da çok elverili olduunu ve üniversitenin sahip olduu doal bisiklet parkurlar ile yarmalarda aranan bir yer olabileceini ifade etti.

Toplam 18 Bisikletlinin yer ald Dünya Otomobilsiz Yaam Günü etkinliine katlan Tigris Kulübü sporcularna ve Kulüp Bakan Ali Alioluya teekkür eden Havaclk Kulübü, dier sosyal sorumluluk projelerinde de yer almak istediklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git