Görüş Bildir

Otomobilsiz Yaşama Pedal Çevirdiler!

Havacılık kulübü, üniversitenin sahip olduğu duru güzellikleri havadan görüntüleyip bisikletlerle birleştirerek otomobilsiz bir yaşama pedal çevirdiler.

Otomobilsiz Yaşama Pedal Çevirdiler!

Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü bir ilke imza attı. Kampüs içinde sportif faaliyetlere ve dumansız hava sahasına dikkat çekmek isteyen havacılık kulübü, üniversitenin sahip olduğu duru güzellikleri havadan görüntüleyip bisikletlerle birleştirerek otomobilsiz bir yaşama dikkat çekti.

Tigris Bisiklet Kulübü öğrencilerinin destek verdiği etkinlikte, bisikletçiler üniversitenin gölet alanından piknik alanına ve sonrasında ziraat fakültesine uzanan parkurla zorlu bir mücadele verdi.

Zaman zaman değişen inişli ve çıkışlı yollarda pedal çeviren bisikletçiler, daha önce yaşamadıkları farklı deneyimleri yaşadıklarını söyledi.

HAVACILIK KULÜBÜ

Havacılık Kulübü olmalarına rağmen, Havacılık dışında da birçok branşla ilgilendiklerini ve desteklediklerini, bunun sonucunda da eşi benzeri olmayan çalışmaları ortaya çıkardıklarını söyleyen kulüp hocası Veysel İpek, yapılan “Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü” etkinliğiyle de bunu başardıklarını ve ortaya daha önce yapılmamış güzel bir sosyal sorumluluk projesi çıkardıklarını belirtti.

 İpek, bisikletçileri havadan görüntülediği esnada birçok spor branşına yönelik keşifte bulunduğunu, kampüsün aynı zamanda bisiklet yarışlarına da çok elverişli olduğunu ve üniversitenin sahip olduğu doğal bisiklet parkurları ile yarışmalarda aranan bir yer olabileceğini ifade etti.

Toplam 18 Bisikletlinin yer aldığı “Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü” etkinliğine katılan Tigris Kulübü sporcularına ve Kulüp Başkanı Ali Alioğlu’ya teşekkür eden Havacılık Kulübü, diğer sosyal sorumluluk projelerinde de yer almak istediklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi