Özel liselere kayıt uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığından, merkezi ortak sınav sistemi kapsamında, Yerleştirmeye Esas Puanlar açıklandıktan sonra özel liselere kayıt işlemlerinin başlayacağı uyarısı yapıldı.

Haberler 03.06.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Milli Eitim Bakanlndan (MEB) merkezi ortak snav sistemi kapsamnda, Yerletirmeye Esas Puanlar (YEP) açklandktan sonra özel liselere kayt ilemlerinin balayaca bildirildi.

MEB Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüü yetkililerinden alnan bilgiye göre, özel lise kaytlarnda, özel okullar merkezi ortak snav sistemi kapsamnda yaplan ortak snavlardaki derslerin tamamn veya bir ksmn esas alarak bakanlktan onayl yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre örenci kaytlar yapabilecek.

Merkezi ortak snav sistemi kapsamnda özel okul tercih ve yerletirme takvimi Ortaöretim Kurumlarna Geçi Uygulamas Tercih ve Yerletirme e-Klavuzunda yaymlanacak.

KAYIT UYARISI GELD

Kayt ilemleri YEP ilan ile e-Klavuzda belirtilen tarihler arasnda yaplacak ve özel okullara kayt yaptrm örencilere tercih ekran açlmayacak. Ancak örenciler, tercih süresi içerisinde kaytlarn iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.

Özel liselere kaytl örenciler, okul deitirmek istedikleri takdirde bu ilem, nakil döneminde ve nakil artlarn tayan örenciler için mümkün olabilecek.

Özel liseler de puan üstünlüü esasna göre ilk yüzde 5lik dilimden yüzde 100 burslu okutulacak örenci alabilecek. Bu dilime giren örenciler de tercih döneminde gitmek istedikleri özel okullar tercih edebilecek.

Ana Sayfaya Git