Özel öğrenci sevinci

Şehit yakınları, istedikleri üniversitede özel öğrenci statüsünde öğrenim görmelerine imkan sağlayan YÖK kararının mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 18.02.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA - ehit yaknlar, Yükseköretim Kurulunca (YÖK) alnan karar dorultusunda istedikleri üniversitelerde özel örenci statüsünde örenim görebilecek olmann sevincini yayor.

anlurfa ehit Aileleri Yardmlama ve Dayanma Dernei ube Bakan Mehmet Yavuz, AA muhabirine yapt açklamada, ehit yaknlar için hayata geçirilen özel örenci uygulamasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Yavuz, Türkiyenin güvenlii için terörle mücadelede ehit olanlarn yaknlarna özel imkan sunulmasnn ailelere manevi destein yan sra ciddi anlamda bir kolaylk saladn belirtti.

Ailelerin karara ihtiyac bulunduunu anlatan Yavuz, öyle devam etti:

ehit yaknlarmz bundan sonra üniversitelere geçite puan ve kontenjan art aranmakszn normal geçi yapabilecek. Gerçekten çok ihtiyaç vard. Daha önce lise ve dengi okullarda puan art aranmakszn geçi yaplyordu. Üniversitelerde böyle bir durum yoktu. Beklediimiz bir karard. Emei geçenlere çok teekkür ediyoruz. Daha önce devletimizden böyle bir talepte bulunmutuk. ehit çocuklarmz bazen istedikleri üniversiteye geçemiyorlard ama artk istedikleri ilde üniversite okuyabilecekler.

Özlemi karlyor

Kbrsta üniversite okuyan brahim Görmez de babasnn yaklak 20 yl önce rnakta ehit olduunu aktard. Ailesinden uzakta olmasnn hem kendisini hem de ailesini zorladn ifade eden Görmez, unlar söyledi:

Zaten babam ehit oldu. Ailede bir özlem var. Ben babamdan olan tek çocuum. Annemin büyük bir özlemi var. Hem benim hem annemin özlemi karlama anlamnda iyi oldu. Bütün ehit yakn örenciler için kendi memleketlerinde okumalar iyidir. Bizim için biraz daha farkl oluyor. Üniversitede sosyal çevre bakmndan da ilimizde olmamz önemli bir imkan. ster istemez darda etkileniyor insan.

Aileden ayr olmak ayr bir sknt

Aabeyi Abdurrahman Dursun 2001de Hatayda ehit olan Ayegül Dursun, karar büyük bir sevinçle karladklarna iaret etti. ehit çocuunun ailesine yakn olmasnn ayr bir önemi olduunu vurgulayan Dursun, öyle konutu:

ehit ailesi için çok olumlu, baka bir ehirde aileden uzak okul okumak skntl. Hele bu bir ehit yaknysa. Psikolojik açdan zaten çökmü haldedir. Bu durumu zaten kaldrabilmek ayr bir skntdr. Böyle bir durumda aileden ayr olmak farkl bir sknt, yani bunun okul açsndan derslerini de etkileyeceini düünüyorum. Bu hakla kendi ailesinin yanna gelip okumas, onun da gelecekle ilgili planlarn olumlu etkileyeceini düünüyorum.

Merhem olur

ehit Mehmet Reat Mumgann üniversiteye hazrlanan kz Nuran Mumgan da kararn devletin ehit yaknlarna verdii önemin göstergesi olduunu bildirdi.

Kararn ehit aileleri için önemine dikkati çeken Mumgan, unlar kaydetti:

Bu karar bizim için devletimizin ne kadar ince düündüünü gösteriyor. Bizim hakkmz hiçbir ekilde esirgemediini kantlyor. Bu güzel bir ey. Bu düünceyi uygulamaya koyanlardan Allah raz olsun. Hiç kimsenin, hiçbir yetimin hakkn brakmyorlar. Eminim bu birçok ehit yaknnn yarasna merhem olur. Giden geri gelmese de çok iyi bir ey. çok yararl buldum.

Ana Sayfaya Git