Postacılar "mektup kardeşliği" için mesaide

Mektuplaşmanın yeniden yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan Mektup Kardeşliği projesi ile Bingöl ve Van'daki iki okulun öğrencileri arasında köprü kuruldu.

Haberler 22.01.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl ve Vanda iki okuldaki örenciler arasndan mektup arkadal köprüsü kuruldu.

PTT, teknolojinin gelimesine bal olarak yeni kitle iletiim araçlarnn kullanlmasyla unutulmaya yüz tutan mektuplamann yeniden canlandrlmas için Mektup Kardelii projesi balatt.

Bu kapsamda Bingöl ve Vanda pilot seçilen iki okuldaki örenciler arasndan mektup arkadal köprüsü kuruldu.

Bir süre önce Bingöldeki özel bir okulda eitim gören 80 örencinin Vandaki örencilere gönderdii mektuplara karlk oradaki akranlarnn gönderdii mektuplar geldi.

Söz konusu mektuplar, okula gelen postac tarafndan sahiplerine ulatrld. Örenciler akranlarndan gelen mektuplar heyecanla açp okudu.

- Mehmetçike mektup

PTT Bamüdürü Abdullah Tadelen, kaybolmaya yüz tutmu mektuplama ve özel günlerde tebrik kartn yeniden canlandrmak için kampanya balattklarn söyledi.

Teknoloji çann insanlar birbirinden uzaklatrp yabanclatrd bir dönemde, teknolojiyle bark olmann ancak sosyal ve insani ilikilerin canl tutulmasyla mümkün olacan iaret eden Tadelen, mektuplama ve tebrik kart göndermenin bu ilikilerin yeniden yaatlmasnda büyük önem tadn belirtti.

Bu projeyle birbirini tanmayan örenciler arasnda mektup arkadal kurulacana iaret eden Tadelen, mektuplamann örencileri sevindirdiini söyledi.

Tadelen, kapsamn geniletme karar aldklar proje çerçevesinde merkeze bal Gökçeli Köyü lkokulundaki örencilerin de snrda vatani görevini yapan askerlere mektup göndereceini aktard.

Sadece örenciler deil, genç ve yetikinler arasnda da mektup kardeliini gelitirmek istediklerini dile getiren Tadelen, bu amaçla çalma yürüttüklerini aktard.

- Mektuplamaya devam edeceim

Örencilerden evval Elçi, mektup arkadann yazdklarn sevinçle okudu. Mektuplamann güzel bir etkinlik olduunu dile getiren Elçi, PTT araclyla Vandaki arkadalarmza mektup gönderdik. Onlar da bize mektup gönderdiler. Bu sayede tanmadmz kiilerle arkadalk kurduk. Mektuplamaya devam edeceim. ifadesini kulland.

Deren Barçl da hemen herkesin akl telefon kulland günlerde mektuplamann önemine iaret ederek, Teknoloji gelitii için mektup artk çok kullanlmyor. Mektup unutulmamal ve daha çok kullanlmaldr. dedi.

Zeynep Hazal Kaysadu da insanlarn duygularn yazyla aktarmas açsndan mektubun önemli bir araç olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git