Projelerle Kur’an sureleri anlattılar

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan İMKB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “Bana Kuran-ı Anlat” projesi kapsamında Kur’an-ı Kerim sureleri ve İslam tarihindeki önemli olayları minyatürlerle anlattı.

Haberler 05.04.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesinde bulunan MKB Kz Anadolu mam Hatip Lisesi örencileri, Bana Kuran- Anlat projesi kapsamnda sureleri ve slam tarihinin önemli olaylarn yaptklar minyatürleri sergiledi. Okul bahçesine kurulan masalarn üzerinde sergilenen minyatürler hem okul örencileri tarafndan hem de vatandalar tarafndan ilgi gördü. Örenciler minyatürlerini merak eden ziyaretçilere tek tek Kuran surelerini görsellerle destekli bir ekilde anlatt. Sergiyi ziyaret eden vatandalara gül suyu, ku lokumu ve içecek ikramnda bulunuldu.

Hz. Ademin yaratln görsellerle anlatmaya çaltklarn belirten örencilerden Berçem Havva, projenin yaklak 2 ay sürdüünü ve projeleri çou zaman söküp bir daha birletirdiklerinin ifade etti.

Bize çok ey kazandrd

Uhud Savan projeleriyle anlatmaya çaltklarn kaydeden bir dier örenci Nuray rem ise, Sava görüldüü üzere ilk bata Müslümanlar ve mürikler arasndan gerçekleiyor. Biz bu ödevi aratrrken aslnda bilmediimiz birçok eyi de örendik hem Müslümanlar hakknda hem d mürikler hakknda. Biz bunu nasl yorumlayacamz tefsir olarak da meal olarak da aratrma yaptk. Burada görünen emein bir de arka yüzü var. Bize çok ey kazandrd. lk önce olay tam olarak anlamasalar bile anlattktan sonra çok zevk alacaklar. Bu tür olaylar aslnda pek bilinmiyor. Müslüman ülke olmamza ramen Kuran- Kerimi pek örenemiyoruz okuyup geçiyoruz. Hayatmz öyle yaamyoruz dedi.

Alak suresini projeleriyle anlatmaya çaltklarn belirten Gül Aydn da, Projeyi önce bir konuma aamamz oldu yaklak 2 ay. Ne yapacamz, hangi sureyi yapacamz ve eyalarmz hazrladk. bölümü yaptk. Bunlarn sonunda 2 bir süremiz gitti. Her zaman bunun için urayoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git