Rahatlama Egzersizleri Sınav Kaygısını Azaltıyor

8. sınıf öğrencilerin merakla beklediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) sınavı için heyecan giderek artıyor. İlk dönem sınavı 23 ve 24 Kasım’da gerçekleşecek olan TEOG’da yaklaşık 1 milyon öğrenci ter dökecek.

Haberler 22.11.2016 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Snav öncesi rahatlama egzersizlerinin kaygy azaltacann altn çizen TEOG Danman Gonca Özaksoy, ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. Ailelerin serin kanl olmas gerektiini belirten Özaksoy, olumsuz konumalardan da uzak durulmasnn altn çizdi.

Milyonlarca örenciyi yakndan ilgilendiren TEOG snavna sayl günler kala hem örenciler hem de aileleri snav stresi sard. TEOG Danman Gonca Özaksoy ise snav stresinin almasnda ailelere önemli görevler dütüünün altn çizdi. Özaksoy, çocuklarn stresle baa çkabilmesinde ailelere büyük bir yük düüyor. Öncelikle olumsuz yüklü cümlelerden uzak durmal ve serinkanl davranmalsnz.Baskdan kaçnn. çocuunuzla snav öncesinde stresini azaltacak olumlu konumalar yapn. Hatta snavdan birkaç saat önce stres yaratacak kiiler ile görümesini bile engelleyin. Uyku düzenine dikkat etmesini salayn. Uykuyu en çok bozan cep telefonu, bilgisayarlar ve televizyon gibi elektronik cihazlardr. çocuunuz uyumadan en az 30 dakika önce elektronik cihazlardan uzaklatrn dedi.

Snav Öncesi Darda Yemek Yemeyin

Adaylarn beslenme ve uyku düzeninin bozulmamas gerektiini de vurgulayan TEOG Danman Gonca Özaksoy, Uyku ve beslenme düzeninizde deiiklikler yapmamaya çaln, snava geç kalrm korkusuyla her zaman olduundan daha erken bir saatte uyumayn. Sabah kalkma saatiniz 6:30,7:00yi geçmemeli. Snav sabah genel alkanlnz naslsa öyle bir kahvalt yapn. Önerilen her besini tüketmeliyim düüncesi ile alk olduunuzdan fazla miktar ve çeitte besin tüketmeyin ve mümkün olduunca darda yemek yemeyin dedi.

Kendi Kendinize Konuun

Özaksoy sözlerini öyle sürdürdü: Eer hiç kahvalt yapma alkanlnz yoksa kendinizi biraz zorlayp ekerli yiyecekler tüketebilirsiniz.Aratrmalar snav öncesi rahatlama egzersizlerinin kaygy azalttn gösteriyor. Sizlerde snav haftas boyunca yapacanz derin nefes alma, kendi kendine konuma ve geveme hareketleri ile kaygnz azaltabilirsiniz. Bu sadece bir test, Mükemmel olmak zorunda deilim ve çok çaltm, elimden geleni yapacam gibi rahatlatc ifadeler kullanmal, pozitif düünceler içerisinde olmalsnz.

Ana Sayfaya Git