Sanat Öğreniyorlar

Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından açılan Diyarbakır Gençlik ve Kültür Evi’ndeki kurslarda Diyarbakırlı kadınlar bir taraftan el becerilerini geliştirme fırsatını bulurken diğer yandan, kazanç elde ediyorlar.

Haberler 08.01.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kalknma Bakanl GAP Bölge Kalknma daresi tarafndan açlan Diyarbakr Gençlik ve Kültür Evindeki kurslarda Diyarbakrl kadnlar bir taraftan el becerilerini gelitirme frsatn bulurken dier yandan, kazanç elde ediyorlar.

MESLEK ÖRENYORLAR

Kent genelinde el becerilerini gelitirmek isteyen kadnlarn urak yeri haline gelen merkez Yeniehir ilçesindeki Gençlik ve Kültür Evinde açlan gümü tak tasarm kursunda 30 kursiyer el becerilerini gelitiriyor. Unutulmaya yüz tutan Diyarbakr hasrnn yapmn örenen kursiyerler, gümü ileme dersi de alyorlar. Kursta baar salayanlara MEB onayl sertifika verilirken, 10 kadnn elde ettikleri beceriyle kuyumculuk yapmaya baladklar bildirildi.

Kursiyerlerden Aye Aktay, Evde bo oturmak yerine el becerimi gelitirmek için kursa yazldm. Zaten merakm vard kurs sayesinde merakm hobiye dönütürdüm. Kursun ardndan kendime ait küçük bir i yeri açmak istiyorum. Kurs hocalarmza bize verdikleri destekten ötürü teekkür ederim dedi

Ana Sayfaya Git