Şehrin gururu!

Diyarbakır'da mevsimlik işçi ve çobanlık yapan Sercan Yel ile yatılı okuyan Fidan Arslanoğlu, maddi zorluklara, kısıtlı imkanlara ve pandemi sürecine rağmen gösterdikleri başarı ile tıp fakültesini kazandı

Haberler 11.09.2020 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda zor artlara ramen baar göstererek tp fakültesini kazanan gençler kentin gurur kayna oldu.

Merkez Sur ilçesinde yaayan, mevsimlik içi ve çobanlk yaparak snava hazrlanan Sercan Yel (18) ile ailesi çermik ilçesinin krsal Sinek Mahallesinde ikamet eden ve yatl okuyan Fidan Arslanolunun (18) maddi zorluklara, kstl imkanlara ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecine ramen gösterdii baar göz doldurdu.

Zor koullara ramen baarya giden yolda engel tanmayan ve azimle çalan Yel Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) sonuçlarna göre Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesini, Arslanolu ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tp Fakültesini kazand.

Hayallerine kavuan Yel ile Arslanolu, baarlarnn srrn anlatt.

HAYALLER KURDUM VE GERçEKLETRDM

Yel, 9 çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olduunu belirterek, terör olaylarnn yaand, sokaa çkma yasann uyguland süreçte Liseye Geçi Snavna (LGS) girdiini ve o dönem Sur ilçe birincisi olduunu söyledi.

O süreçte ders çalma noktasnda çeitli skntlar yaadn ancak buna ramen derslerine arlk verdiini ve bir program oluturduunu ifade eden Yel, ailesinin ve öretmenlerinin desteiyle iki ay boyunca evde sk çalarak fen lisesine girmeye hak kazandn belirtti.

Lise sürecinde bu kez de yoksullukla da mücadele etmek zorunda kaldm. diyen Yel, mevsimlik içilik ve köyde çobanlk gibi her türlü ite çaltn aktard.

Yel, ten geldikten sonra kitab açtmda hem bedenen hem de zihnen yoruluyordum. nsann baaracana söz verdii kimseler olunca baarmak adna elinden gelenin en iyisini yapyor. Küçükken anneme Seni saraylarda yaatacam derdim. dedi.

Pandemi sürecinden önce ders çalmak için okulun yurdunda kaldn, yurt kapannca eve geçmek zorunda kaldn anlatan Yel, krizi frsata çevirmeye çaltn kaydetti.

Yel, her sabah 07.00de çalmaya baladn belirterek, öyle konutu:

Temel ihtiyaçlarm karlardm ve geriye kalan tüm zamanm ders çalmakla geçirirdim. Bu süreçte kazandm insanlar kadar çevremdeki insanlar kaybettiim de oldu. Ders çaltmdan dolay insanlara kar ilgisiz olabiliyordum. Sorunlar içinde YKSye girdim ve Dicle Üniversitesi Tp Fakültesini kazandm. Hayaller kurdum ve gerçekletirdim. Umarm 6 yl sonra iyi bir doktor olarak mezun olurum.

Sonuçlarn açkland an büyük bir sevinç yaadn, bu sürecin kendine inanmaktan geçtiini belirten Yel, çok fazla skntlar olabilir ama bunlar sürekli göz önüne getirirseniz o sorunlar önünüzde engel olmaya balar. Sorunlarm görmezden geldim. dedi.

KENDM çALITIM

Diyarbakr Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi örencisi Fidan Arslanolu da zmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tp Fakültesini kazanmaktan mutluluk duyuyor.

Yatl okuduunu, pandemi sürecinden önce sadece hafta sonlar köye geldiini ifade eden Arslanolu, Okulun yurdunda iyi ders çalyordum. Pandemi sürecinde köye geldim. Köy ortam ehir ortamndan daha dezavantajl, internet yok, kitap için ehre gelmek gerekiyordu. Kendim çaltm. diye konutu.

Arslanolu, babasnn çiftçi olduunu ve maddi durumlarnn iyi olmadn belirterek, buna ramen tp fakültesini kazandn, anne ve babasnn verdii destekten dolay kendisini ansl hissettiini aktard.

Örencilere planl ders çalmalarn tavsiye eden Arslanolu, gençlerin umudunu kaybetmeden düzenli çalmalar halinde amaçlarna ulaabileceklerini belirtti.

KISITLI MKANLARLA KIZIMI OKUTTUM

Fidann babas Mehmet Arslanolu, kznn tp fakültesini kazanmasndan mutluluk duyduunu belirterek, onun baarl olmas için elinden geleni yapmaya çaltn anlatt.

Arslanolu, Kzma kitap lazm olduu zaman gidip alyordum. nternet köyde yoktu.Telefonuma internet yüklüyordum. Devaml kzmn yanndaydm. Her isteini yapyordum. Amacm kzmn okumasyd. Kstl imkanlarla kzm okuttum. Köyde hayvan besliyordum. Hayvanlardan elde ettiim kazançla kzma kitap alyordum. Kitabn fiyat bin lira olsa bile borç alp yine ona alyordum. dedi.

Kzyla gurur duyduunu vurgulayan Arslanolu, bir olunun da Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Tp Fakültesi 2. snfta okuduunu bildirdi.

Ana Sayfaya Git