Sınav öncesi beslenme!

Prof. Dr. Oğuz Özyaral, 2019 YKS (Yükseköğretim Kurumlarına Giriş Sınavı) öncesi öğrencilere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Özyaral, hızlı enerji ve uzun süreli enerji depolaması sağlayan fındık, badem, ceviz, fıstık ezmesi ve kaju gibi kuruyemişlerin sınava bir hafta kala tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Haberler 08.06.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örenci Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) tarafndan gerçekletirilecek olan YKSye az bir zaman kald. Prof. Dr. Ouz Özyaral, snav kaygs yaayan örencilere beslenmelerinde dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda önemli uyarlarda bulundu. Snava bir hafta kaldna dikkat çeken Prof. Dr. Ouz Özyaral, bu dönemde öünlere mutlaka bir kase yourt tüketilmesi gerektiini belirtti. Yourdun yüksek bir protein kayna olduunu söyleyen Prof. Dr. Özyaral, Bunun yan sra meyve tüketimine de dikkat etmelisiniz. Verdii enerji seviyesi çok güçlü ve uzun olduundan günde en az bir elma tüketilmelidir. Hzl enerji ve uzun süreli enerji depolamas salayan fndk, badem, ceviz, fstk ezmesi ve kaju da bu dönemde tüketilebilir dedi.

SON 3 GÜN KALA YEL YAPRAKLI SEBZELER

Ispanak, lahana, roka, tere ve paz gibi yeil yaprakl sebzelerin snava son 3 kala tüketilmesi gerektiini anlatan Prof. Dr. Özyaral, u tavsiyelerde bulundu:

Yeil yaprakl sebzeler vitamin ve mineral açsndan faydal ve düük kalorisinin yan sra lezzetlidir. Vücudun en büyük enerji kayna ise sudur. Hafifçe, limon, meyve dilimleri ve tarçnla aromalandrlan sular da destekleyicidir. Erkekler günde 10 bardak, kadnlar ise en az 8 bardak su tüketmelidir. çay, kahve ayrca yeil çay ve dier bitki çaylar da zindelik verir, zihin açkl salayarak yorgunluu alr. Ancak günlük tüketim 3 fincan amamaldr. Karpuz ise iyi bir su kayna ve enerji artrc olmas nedeniyle tüketilmelidir.

ODAKLANMADA BR SAATLK ARTI SALAR

Humus, nohut, tahin, limon, krmzbiberin protein, zeytinyann ise C vitamini yönünden zenginliiyle tam bir enerji deposu olduunu anlatan Prof. Dr. Özyaral, enerji art için ev yapm meyveli ayran, muzlu süt, elma, portakal, havuç, nar sular yada meyve suyu karmlarnn tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. Özyaral, bu meyve sularnn odaklanmada 45 dakika ile bir saatlik bir art salayacan da belirtti.

Ana Sayfaya Git