'Sınavımız kaybedeni olmayan bir yarışmadır'

AGD tarafından liselilere yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi yarışması bugün yapıldı. Sonuçlar ise 31 Aralık akşamı açıklanacak.

Haberler 17.12.2019 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Gençlik Dernei tarafndan liselilere yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi yarmas bugün yapld. Dereceye girenlere ödüllerin datlaca sonuçlar ise 31 Aralk Sal günü akam açklanacak.

Her yl farkl dernek veya platformlarca düzenlenen Siyer snavlarnn bu günkü çalmasn Anadolu Gençlik Dernei yürüttü. Türkiye geneli gerçekletirilen Siyer-i Nebi yarmas kapsamnda aylar öncesinden bavuru duyurular yaplarak adaylara binlerce kitap hediye edildi.

Yaplan çalmalara ilikin açklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Dernei Diyarbakr ube Bakan Abdurrahman Ergin, snav düzenlemelerindeki amaçlarnn, gençlerin Hazreti Peygamberin hayatn örenmeleri ve yaantlarna uygulamalar olduunu söyledi.

Türkiyede Siyer-i Nebi yarmasnn bu yl 6sn gerçekletirdiklerini belirten Ergin, Amacmz, genç kardelerimize bir nebze de olsun Efendimizin hayatn ulatrabilmek ve gerçek manada huzuru, bar, kardelii ve aklmza gelebilecek bütün güzel duygu, düünce, hal ve hareketleri ancak efendimizin hayatn kendi yaantmza tatbik ederek gerçekletirebileceinize inanyoruz. ifadelerini kulland.

Snavn kategorilerine yönelik bilgi veren Ergin, Liseli örencilere yönelik bu snav gerçekletiriyoruz. kinci dönemde ortaokul örencilerine yönelik nallah gerçekletireceiz. Hamdolsun, snava güzel bir ilgi var. Diyarbakrda 5 bin civarnda kitap dattk. Yaklak 3 bin civarnda da kayt var ve bu gönüllülük esasna dayal olarak yaplyor. eklinde konutu.

Datlan kitaplarn interaktif bir ekilde hazrlandnn altn çizen Ergin, çerisinde karekodlar okutunca videolarn çkt, ksa notlarn olduu, snavda çkabilecek hadislerin belirtildii ve hikayeciklerin yer ald güzel bir kitap sunumunda bulunduk kardelerimize. diye belirtti.

Snavmz kaybedeni olmayan bir yarma türüdür

Ergin, Snava balarken kaybedeni olmayan bir yarma slogan ile hareket ediyoruz. çünkü netice itibaryla bizce en büyük ödül, Peygamber Efendimizin hayatn okumak ve onun hayatna dair bir eyleri kendi hayatmza aktarmaktr. Ama bunun yannda da ödüllendirmelerinde önemli olduunu düünüyoruz. dedi.

Snav sonuçlarnn 31 Aralk Sal günü düzenlenecek olan Mekkenin Fethi programnda açklayacaklarn aktaran Ergin söyle devam etti.

l ve ilçe baznda dereceye giren kardelerimize ödül takdiminde bulunacaz. Ayn zamanda Türkiye geneli dereceye giren kardelerimize de ayrca tevik olmas açsndan ödüller verilecek. 31 Aralk Sal akam Cigerxun Kültür Merkezinde saat 18.30 da düzenleyeceimiz Mekkenin fethi programnda sonuçlar açklayacaz ve dereceye giren kardelerimize bu programda ödül takdiminde bulunacaz. Burada hem Mekkenin fethi program icra etmi hem de dereceye giren kardelerimize bu programda ödül takdiminde bulunacaz inallah.

Ana Sayfaya Git