Sınavsız ikinci üniversite imkanı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin sunduğu imkanlardan birisi olan "İkinci Üniversite" kayıtları yoğun katılımla devam ediyor.

Haberler 11.09.2017 - 12:00 Son Güncelleme : 11.09.2017 - 00:08

Anadolu Üniversitesi Açköretim Fakültesinin 2002 ylnda hayata geçirdii kinci Üniversite programlarna kaytlar devam ederken talep de her geçen gün artyor. Kariyerlerini ilerletmek, hayata farkl bir pencereden bakmak ve hayallerini gerçekletirme frsat yakalamak isteyenler için 5 Eylül Sal günü balayan ve devam eden kaytlar, 16 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Snavsz ikinci üniversite imkan

Anadolu Üniversitesi Rektörlüünden yaplan açklamada, herhangi bir yükseköretim programndan mezun olanlar ile merkezi Açköretim ve uzaktan eitim sistemine göre eitim öretim yapan fakülteler dnda yükseköretim programnda kaytl örencilerin, Açköretim Sistemine göre öretim yapan fakültelere internetten bavurduktan sonra kayt ilemlerini gerçekletirebilecekleri belirtildi.

Adaylarn yapaca bavurular

Açklamada, Adaylar okuduklar veya mezun olduklar alanlarda olmamak üzere, lisans eitimi alanlar lisans veya ön lisans programlarna, önlisans eitimi alanlar önlisans programlarna internetten bavurarak kayt yaptrabilecek. Açköretim Sistemine göre öretim yapan fakültelerde yabanc dil ile öretim yaplan programlara kayt yaptracak adaylarn, Açköretim Sistemi Yabanc Dille Öretim Yapan Programlarn Yabanc Dil Yeterlik Snav Uygulama Esaslarndaki koullardan birini salamalar gerekiyor. nternet bavuru ilemleri, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden 16 Eylül Cumartesi günü saat 17.00ye kadar yaplabilecek. Belirlenen tarihler arasnda mazeretleri nedeniyle kayt yaptramayanlar, 18 Eylül Pazartesi günü bizzat veya yaknlar araclyla bavurarak kayt yaptrabilecek. nternetten bavuru yapmayan adaylar kayt yaptramayacak. Adaylar, internet bavuru ve kayt klavuzunda açklanan kayt belgelerini hazrlayarak illerdeki AÖF bürolarna bizzat bavurarak kaydolabilecek ifadelerine yer verildi.

Açköretimde yabanc dilde eitim dönemi

Anadolu Üniversitesi Açköretim Sistemi, lahiyat/Arapça önlisans program, Uluslararas likiler/ngilizce lisans program ve letme/ngilizce lisans program ile yabanc dilde eitim vermeye balamt. Yabanc dilde eitim verilecek programlara kayt yaptracak örencilerin ön koul olarak, Ölçme Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) tarafndan yaplan yabanc dil snavlarndan en az 60 puan ya da ÖSYM tarafndan edeerlii kabul edilen uluslararas yabanc dil snavlarndan veya Yükseköretim Kurulu tarafndan yaplan YÖKDL snavndan bu puann edeeri bir puana sahip olmas gerekiyor. kinci Üniversite program hakknda daha detayl bilgiye http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr adresinden ulalabiliyor.

Ana Sayfaya Git