Görüş Bildir

Sınavsız ikinci üniversite imkanı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin sunduğu imkanlardan birisi olan "İkinci Üniversite" kayıtları yoğun katılımla devam ediyor.

Sınavsız ikinci üniversite imkanı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin 2002 yılında hayata geçirdiği ‘İkinci Üniversite’ programlarına kayıtlar devam ederken talep de her geçen gün artıyor. Kariyerlerini ilerletmek, hayata farklı bir pencereden bakmak ve hayallerini gerçekleştirme fırsatı yakalamak isteyenler için 5 Eylül Salı günü başlayan ve devam eden kayıtlar, 16 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Sınavsız ikinci üniversite imkanı

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile merkezi Açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre eğitim öğretim yapan fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrencilerin, Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan fakültelere internetten başvurduktan sonra kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

Adayların yapacağı başvurular

Açıklamada, "Adaylar okudukları veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere, lisans eğitimi alanlar lisans veya ön lisans programlarına, önlisans eğitimi alanlar önlisans programlarına internetten başvurarak kayıt yaptırabilecek. Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan fakültelerde yabancı dil ile öğretim yapılan programlara kayıt yaptıracak adayların, 'Açıköğretim Sistemi Yabancı Dille Öğretim Yapan Programların Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Uygulama Esasları'ndaki koşullardan birini sağlamaları gerekiyor. İnternet başvuru işlemleri, 'http://aof.anadolu.edu.tr' adresinden 16 Eylül Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. Belirlenen tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar, 18 Eylül Pazartesi günü bizzat veya yakınları aracılığıyla başvurarak kayıt yaptırabilecek. İnternetten başvuru yapmayan adaylar kayıt yaptıramayacak. Adaylar, internet başvuru ve kayıt kılavuzunda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kaydolabilecek" ifadelerine yer verildi.

Açıköğretim'de yabancı dilde eğitim dönemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, İlahiyat/Arapça önlisans programı, Uluslararası İlişkiler/İngilizce lisans programı ve İşletme/İngilizce lisans programı ile yabancı dilde eğitim vermeye başlamıştı. Yabancı dilde eğitim verilecek programlara kayıt yaptıracak öğrencilerin ön koşul olarak, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından en az 60 puan ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından veya Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan YÖKDİL sınavından bu puanın eşdeğeri bir puana sahip olması gerekiyor. İkinci Üniversite programı hakkında daha detaylı bilgiye http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi