"Siyer Sınavı'na büyük bir ilgi var"

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Sekreteri Cemil Cahit Ünsal, 18 Şubat'ta düzenleyecekleri umre ödüllü Siyer Sınavı'na yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, sınavın Hz. Muhammed'in hayatının okunup yaşanması adına çok değerli olduğunu söyledi.

Haberler 02.01.2018 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Platformu Genel Sekreteri Cemil Cahit Ünsal, 18 ubatta düzenleyecekleri umre ödüllü Siyer Snavnda devam eden çalmalar hakknda açklamalarda bulundu.

Peygamber Sevdallar Platformunun bu yl, Onu Oku Onu Yaa temasyla Siyer Snav düzenleyeceini hatrlatan Ünsal, snavdaki asl amaçlarnn Hz. Muhammedin siret ve sünnetinin önemini anlatmak olduunu söyledi.

SYER SINAVI

Hz. Muhammedin hayatnn yaatlmas adna platform olarak birçok faaliyet yaptklarn belirten Ünsal, Geçen ylki Siyer Snavna 200 bin üzerinde bavuru yaplmt. Türkiye geneli yüzde 60n üzerinde bir katlm göstermiti. Yine kamuoyunun hatrlayaca üzere, geçen yl dereceye giren Türkiye geneli 26 kiiye umre ödülü verilmiti. Ayrca çeitli ödüller de verilmiti. Geçen yl Siyer Snavnda dereceye girip umre ödülü kazanan kardelerimizi umreye göndermek için hazrlk yapyoruz. nallah deerli hocalarmz ile beraber en ksa zamanda o kutsal meknlara, Peygamber Efendimizi ziyarete gidecekler. dedi.

Snava ilikin çalmalar hakknda bilgi veren Ünsal, Bu yl platform olarak Siyer Snav için 300 bin üzerinde kitap basld ve bavuru merkezlerine datld. u an 400e yakn bavuru merkezinde bavurular alnyor. Siyer snavna büyük bir ilgi var. Kardelerimiz youn bir çalma içerisindeler. nallah bavuru artarak devam edecek. imdiye kadar gördüümüz teveccüh bu yönde. Son bavuru tarihimiz 27 Ocak 2018de sona erecek, snav tarihi 18 ubat 2018de saat 11.00da yaplacak. Snav 300 merkezde yapmay düünüyor ve ona göre hazrlk yapyoruz. ifadelerini kulland.

ÜMMETN BRL

Ünsal, Bu snav gerçekten çok önemli. Peygamber Efendimizin hayatnn okunmas, okutulmas, yaatlmas adna çok deerlidir. Ümmet ve Müslümanlar olarak Peygamberin sünnetini yaamak zorundayz. Ümmetin, birlii ve beraberliinin tekrar kazanlmas, asr- saadete dönülmesi Peygamberin hayatna baldr. diye belirtti.

Siyer snav her kesimden Müslümann katk sunmas çarsnda bulunan Ünsal, Burada ailelere de büyük görev düüyor. Neslimizin kötülülerden, cehaletten, karanlktan kurtarlmas gerekiyor. Bunun yegne reçetesi Kurann iyi okunmas yaatlmas Peygamber Efendimizin okutulup yaatlmasdr. Bu snavn kaybedeni yoktur. Snava giren herkes Peygamberin hayatn okumak ve yaamakla kazanmtr. Peygamberimizin hayatndan uzaklatmz için bamza musibetler gelmektedir. Bizler ona muhtacz. Kurtuluumuz Kuran ve sünnetten geçiyor. Tüm Müslümanlar bu uurda olmas gerekiyor. Kimler bu yolda faaliyet gösteriyorsa bizler hepsine destek veriyoruz ve vereceiz.

Snavda dereceye girenlere verilecek ödüllere de deinen Ünsal, Türkiye geneli ilk 5 kiiye umre ödülü verilecek. Bunun dnda 37 dizüstü bilgisayar, 78 adet tablet 266 adet siyer seti, tam altn, yarm altn gibi 2 binin üstünde çeitli ödüllümüz mevcuttur. diye konutu.

Ana Sayfaya Git