Görüş Bildir

"Siyer Sınavı'na büyük bir ilgi var"

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Sekreteri Cemil Cahit Ünsal, 18 Şubat'ta düzenleyecekleri umre ödüllü Siyer Sınavı'na yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, sınavın Hz. Muhammed'in hayatının okunup yaşanması adına çok değerli olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Sekreteri Cemil Cahit Ünsal, 18 Şubat'ta düzenleyecekleri umre ödüllü Siyer Sınavı'nda devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun bu yıl, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Siyer Sınavı düzenleyeceğini hatırlatan Ünsal, sınavdaki asıl amaçlarının Hz. Muhammed'in siret ve sünnetinin önemini anlatmak olduğunu söyledi.

SİYER SINAVI

Hz. Muhammed'in hayatının yaşatılması adına platform olarak birçok faaliyet yaptıklarını belirten Ünsal, "Geçen yılki Siyer Sınavı'na 200 bin üzerinde başvuru yapılmıştı. Türkiye geneli yüzde 60'ın üzerinde bir katılım göstermişti. Yine kamuoyunun hatırlayacağı üzere, geçen yıl dereceye giren Türkiye geneli 26 kişiye umre ödülü verilmişti. Ayrıca çeşitli ödüller de verilmişti. Geçen yıl Siyer Sınavı'nda dereceye girip umre ödülü kazanan kardeşlerimizi umreye göndermek için hazırlık yapıyoruz. İnşallah değerli hocalarımız ile beraber en kısa zamanda o kutsal mekânlara, Peygamber Efendimizi ziyarete gidecekler." dedi.

Sınava ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Ünsal, "Bu yıl platform olarak Siyer Sınavı için 300 bin üzerinde kitap basıldı ve başvuru merkezlerine dağıtıldı. Şu an 400'e yakın başvuru merkezinde başvurular alınıyor. Siyer sınavına büyük bir ilgi var. Kardeşlerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler. İnşallah başvuru artarak devam edecek. Şimdiye kadar gördüğümüz teveccüh bu yönde. Son başvuru tarihimiz 27 Ocak 2018'de sona erecek, sınav tarihi 18 Şubat 2018'de saat 11.00'da yapılacak. Sınavı 300 merkezde yapmayı düşünüyor ve ona göre hazırlık yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

ÜMMETİN BİRLİĞİ

Ünsal, "Bu sınav gerçekten çok önemli. Peygamber Efendimizin hayatının okunması, okutulması, yaşatılması adına çok değerlidir. Ümmet ve Müslümanlar olarak Peygamberin sünnetini yaşamak zorundayız. Ümmetin, birliği ve beraberliğinin tekrar kazanılması, asr-ı saadete dönülmesi Peygamber'in hayatına bağlıdır." diye belirtti.

Siyer sınavı her kesimden Müslümanın katkı sunması çağrısında bulunan Ünsal, "Burada ailelere de büyük görev düşüyor.  Neslimizin kötülülerden, cehaletten, karanlıktan kurtarılması gerekiyor. Bunun yegâne reçetesi Kur'an'ın iyi okunması yaşatılması Peygamber Efendimizin okutulup yaşatılmasıdır. Bu sınavın kaybedeni yoktur. Sınava giren herkes Peygamber'in hayatını okumak ve yaşamakla kazanmıştır. Peygamberimizin hayatından uzaklaştığımız için başımıza musibetler gelmektedir. Bizler ona muhtacız. Kurtuluşumuz Kur'an ve sünnetten geçiyor. Tüm Müslümanlar bu şuurda olması gerekiyor.  Kimler bu yolda faaliyet gösteriyorsa bizler hepsine destek veriyoruz ve vereceğiz." 

Sınavda dereceye girenlere verilecek ödüllere de değinen Ünsal, Türkiye geneli ilk 5 kişiye umre ödülü verilecek. Bunun dışında 37 dizüstü bilgisayar, 78 adet tablet 266 adet siyer seti, tam altın, yarım altın gibi 2 binin üstünde çeşitli ödüllümüz mevcuttur." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi