Siyer Yarışması'na esnaftan destek

Diyarbakır esnafı, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenecek olan Siyer Yarışması'na yapılacak başvuruları, iş yerlerinde kabul ederek yarışmaya destek veriyor.

Haberler 24.12.2019 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Vakf tarafndan, Türkiye genelinde Onu Oku, Onu Yaa temasyla 9uncusu düzenlenecek olan Siyer Yarmasna bavurular youn bir katlmla devam ediyor.

Diyarbakr esnaf, i yerlerinde Siyer Yarmas kayt bavurularn alarak anlaml bir destekte bulundu.

Umre bata olmak üzere 2 bin ödülün verilecei Siyer Yarmasna bavurmak isteyen Diyarbakr halk, Peygamber Sevdallar Vakfna bal derneklerin yan sra Selam Kitap Evi, Ofis Ucuzluk merkezi, Dua Kitap Evi ve kra Eitim Derneinden kitaplarn temin edebilir.

Merkez Balar ilçesi Nükhet Cokun Caddesi üzerinde Siyer Yarmas bavurularn alan esnaftan Furkan Arcagök, ehrimizde kayt alan 4 nokta var ve bunlardan biri de biz olduk. Bu da insana ayr bir mutluluk veriyor. Selam Kitapevinde bavuru kaytlarn alyoruz. Kayt ilemleri; ad ve soyad, TC. Kimlik numaras ve kitaplarn arka kapanda kod numarasndan ibarettir. Bu kodlar, kayt yapan kiiye özeldir ve kaytlar bu ekilde onaylatlyor. Bu hayra vesile olduumuz için Allaha ne kadar hamd etsek azdr. ifadelerini kulland.

Arcagök, Siyer Yarmas kaytlar böyle devam ederse umuyoruz ki ileriki yllarda daha güzel bir aamaya gelecektir. Temennimiz, bu tür programlara katlmn her zaman olmas, devam etmesi ve gün geçtikçe güçlenmesidir. Allah rzas için yaplan bu tür etkinlik ve programlardan geri kalmayalm ve her defasnda yeni bir heyecanla yeni bir farkllkla giriimlerde bulunalm. eklinde konutu.

Kayt formuna bakldnda gençlerin youn bir ilgi gösterdiklerini görüyoruz

Siyer Yarmas kaytlarnn 17 Ocak 2020ye kadar devam edeceini hatrlatan Arcagök, Siyer Yarmasnda eitim baz alnarak gruplandrma yapldn belirtti.

Arcagök, Eitim seviyeleri baz alnarak programlama yapmlar. 4 ve 5inci snflar birinci kategoriye, 6, 7 ve 8inci snflar 2nci kategoriye, 9, 10, 11 ve 12nci snflar 3üncü kategoriye, üniversite ve yetikinleri 4üncü kategoriye alarak gruplandrma yapmlar. Yanmzda bulunan kayt formunda gençlerin bu alanda youn bir ilgi gösterdiklerini görüyoruz. ifadelerini kulland.

7den 70e herkese hitap eden bir yarma

Merkez Yeniehir ilçesi Gevran Caddesi üzerinde Siyer Yarmas bavuru kaytlarn alan esnaftan Abdulaziz Ylmaz ise Siyer Yarmasnn 7den 70e herkese hitap eden bir yarma olduunu söyledi.

Ylmaz, Peygamber Sevdallar Vakfnn her yl düzenlemi olduu Siyer Yarmas bavuru merkezlerinden biriyiz. Siyer Yarmas, ilkokul 4üncü snftan balayp 70 yandaki insanlara kadar hitap eden bir yarmadr. Kendi kategorisindeki kitaplar alan vatandalarmzn kayt bavurularn online sistem üzerinden yapyoruz. Özellikle kitabn arkasnda bulunan kodlar, online sistem üzerinden yetkili arkadalara iletiyoruz. Yetkililer de cep telefonu araclyla kendilerine mesaj yollayarak yarmaya girecekleri yeri bilgilendiriyor. eklinde konutu.

Ailesinin ve arkadalarnn tavsiyesiyle gelenler oluyor

2inci ve 3üncü kategoride yer alan ortaokul ve lise örencilerinin Siyer Yarmasna youn ilgi gösterdiklerini dile getiren Ylmaz, Vatandalar, kayt için genelde 2erli, 3erli, 4erli ve 5erli gruplar halinde geliyor. Ailesinin ve arkadalarnn tavsiyesiyle gelenler de oluyor. Ayrca baz aileler, masadaki kitaplar görüp çocuklarn ve kendilerini Siyer Yarmasna kaydediyor. ifadelerini kulland.

Peygamberimizin hayatn anlamak, anlatmak ve yaamak hepimizin üzerine düen bir görevdir

Ylmaz, Diyarbakr, Peygamberler ve sahabeler ehridir. slamla özünü bulmu ehirlerden biridir. Peygamber Sevdas için bugüne kadar yaplan faaliyetlerde Diyarbakr, çocuklardan tutun 70 yandaki insanlarn yürüyerek meydanlara kotuu bir ehir olarak biliyoruz. Siyer Yarmas konusunda gerekli teveccühleri de görüyoruz. Eref-i mahlukat olan Hazreti Muhammedin hayatn anlamak, anlatmak ve yaamak hepimizin üzerine düen bir görevdir. Halkmzdan kim olursa olsun bu yarmaya girebilir. Bu yarmalar vesilesiyle ailenize ve çocuklarnza Peygamberimizin hayatn anlatabilecek ve faydal olacaksnz. diye konutu.

Herkesin Peygamber Efendimizin hayatn model olarak almas gerekiyor

Siyer Yarmasna kaydn yaptran Kazm Karaaslan, Yarmaya 3 defa girdiini ve herkesin Peygamber Efendimizin hayatn model olarak almas gerektiini belirtti.

Peygamber Efendimizin hayatn okumak ve tanmak amaçl kaydolduunu söyleyen Karaaslan, öyle konutu:

Gençlerimize, Peygamber sevgisini alamamz ve Ondan haberdar olmamz lazm. Peygamber Efendimizin hayatn model olarak almalar lazm. Ben, bu yarmaya 3üncü kez giriyorum. Hediye kazanmaktan ziyade, Peygamber Efendimizin hayatn okumak ve tanmak amaçl kaydoldum. Bu yarmaya ailece bavuruyoruz ama benim amac ortaokul ve lisedeki gençlerin de Peygamber Efendimizi tanmasdr. Bu kitaplar ve yarmalar Peygamber Efendimizi tantmaya vesile olduu için bu yarmay yapanlar tebrik ediyorum.

2020 yl Siyer Yarmas bavurular 11 Kasmda balam olup bavurular, 17 Ocak 2020ye kadar devam edecek. Siyer Yarmas, 2 ubat 2020 tarihinde yaplacak. 2020 Siyer Yarmas ödüllerini kazanan isimler ise 18 ubat 2020 tarihinde açklanacaktr.

Ana Sayfaya Git