Görüş Bildir

Siyer Yarışması'na esnaftan destek

Diyarbakır esnafı, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenecek olan Siyer Yarışması'na yapılacak başvuruları, iş yerlerinde kabul ederek yarışmaya destek veriyor.

Siyer Yarışması'na esnaftan destek

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla 9'uncusu düzenlenecek olan Siyer Yarışması'na başvurular yoğun bir katılımla devam ediyor.

Diyarbakır esnafı, iş yerlerinde Siyer Yarışması kayıt başvurularını alarak anlamlı bir destekte bulundu.

Umre başta olmak üzere 2 bin ödülün verileceği Siyer Yarışması'na başvurmak isteyen Diyarbakır halkı, Peygamber Sevdalıları Vakfına bağlı derneklerin yanı sıra Selam Kitap Evi, Ofis Ucuzluk merkezi, Dua Kitap Evi ve İkra Eğitim Derneği'nden kitaplarını temin edebilir.

Merkez Bağlar ilçesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde Siyer Yarışması başvurularını alan esnaftan Furkan Arcagök, "Şehrimizde kayıt alan 4 nokta var ve bunlardan biri de biz olduk. Bu da insana ayrı bir mutluluk veriyor. Selam Kitapevinde başvuru kayıtlarını alıyoruz. Kayıt işlemleri; adı ve soyadı, TC. Kimlik numarası ve kitapların arka kapağında kod numarasından ibarettir. Bu kodlar, kayıt yapan kişiye özeldir ve kayıtlar bu şekilde onaylatılıyor. Bu hayra vesile olduğumuz için Allah'a ne kadar hamd etsek azdır." ifadelerini kullandı.

Arcagök, "Siyer Yarışması kayıtları böyle devam ederse umuyoruz ki ileriki yıllarda daha güzel bir aşamaya gelecektir. Temennimiz, bu tür programlara katılımın her zaman olması, devam etmesi ve gün geçtikçe güçlenmesidir.  Allah rızası için yapılan bu tür etkinlik ve programlardan geri kalmayalım ve her defasında yeni bir heyecanla yeni bir farklılıkla girişimlerde bulunalım." şeklinde konuştu.

"Kayıt formuna bakıldığında gençlerin yoğun bir ilgi gösterdiklerini görüyoruz"

Siyer Yarışması kayıtlarının 17 Ocak 2020'ye kadar devam edeceğini hatırlatan Arcagök, Siyer Yarışması'nda eğitim baz alınarak gruplandırma yapıldığını belirtti.

Arcagök, "Eğitim seviyeleri baz alınarak programlama yapmışlar. 4 ve 5'inci sınıfları birinci kategoriye, 6, 7 ve 8'inci sınıfları 2'nci kategoriye, 9, 10, 11 ve 12'nci sınıfları 3'üncü kategoriye, üniversite ve yetişkinleri 4'üncü kategoriye alarak gruplandırma yapmışlar. Yanımızda bulunan kayıt formunda gençlerin bu alanda yoğun bir ilgi gösterdiklerini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

7'den 70'e herkese hitap eden bir yarışma

Merkez Yenişehir ilçesi Gevran Caddesi üzerinde Siyer Yarışması başvuru kayıtlarını alan esnaftan Abdulaziz Yılmaz ise Siyer Yarışması'nın 7'den 70'e herkese hitap eden bir yarışma olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın her yıl düzenlemiş olduğu Siyer Yarışması başvuru merkezlerinden biriyiz. Siyer Yarışması, ilkokul 4'üncü sınıftan başlayıp 70 yaşındaki insanlara kadar hitap eden bir yarışmadır. Kendi kategorisindeki kitapları alan vatandaşlarımızın kayıt başvurularını online sistem üzerinden yapıyoruz. Özellikle kitabın arkasında bulunan kodları, online sistem üzerinden yetkili arkadaşlara iletiyoruz. Yetkililer de cep telefonu aracılığıyla kendilerine mesaj yollayarak yarışmaya girecekleri yeri bilgilendiriyor." şeklinde konuştu.

"Ailesinin ve arkadaşlarının tavsiyesiyle gelenler oluyor"

2'inci ve 3'üncü kategoride yer alan ortaokul ve lise öğrencilerinin Siyer Yarışması'na yoğun ilgi gösterdiklerini dile getiren Yılmaz, "Vatandaşlar, kayıt için genelde 2'şerli, 3'erli, 4'erli ve 5'erli gruplar halinde geliyor. Ailesinin ve arkadaşlarının tavsiyesiyle gelenler de oluyor. Ayrıca bazı aileler, masadaki kitapları görüp çocuklarını ve kendilerini Siyer Yarışması'na kaydediyor." ifadelerini kullandı.

"Peygamberimizin hayatını anlamak, anlatmak ve yaşamak hepimizin üzerine düşen bir görevdir"

Yılmaz, "Diyarbakır, Peygamberler ve sahabeler şehridir. İslam'la özünü bulmuş şehirlerden biridir. Peygamber Sevdası için bugüne kadar yapılan faaliyetlerde Diyarbakır'ı, çocuklardan tutun 70 yaşındaki insanların yürüyerek meydanlara koştuğu bir şehir olarak biliyoruz. Siyer Yarışması konusunda gerekli teveccühleri de görüyoruz. Eşref-i mahlukat olan Hazreti Muhammed'in hayatını anlamak, anlatmak ve yaşamak hepimizin üzerine düşen bir görevdir.  Halkımızdan kim olursa olsun bu yarışmaya girebilir. Bu yarışmalar vesilesiyle ailenize ve çocuklarınıza Peygamberimizin hayatını anlatabilecek ve faydalı olacaksınız." diye konuştu.

"Herkesin Peygamber Efendimizin hayatını model olarak alması gerekiyor"

Siyer Yarışması'na kaydını yaptıran Kazım Karaaslan, Yarışmaya 3 defa girdiğini ve herkesin Peygamber Efendimizin hayatını model olarak alması gerektiğini belirtti.

Peygamber Efendimizin hayatını okumak ve tanımak amaçlı kaydolduğunu söyleyen Karaaslan, şöyle konuştu:

"Gençlerimize, Peygamber sevgisini aşılamamız ve O'ndan haberdar olmamız lazım.  Peygamber Efendimizin hayatını model olarak almaları lazım. Ben, bu yarışmaya 3'üncü kez giriyorum. Hediye kazanmaktan ziyade, Peygamber Efendimizin hayatını okumak ve tanımak amaçlı kaydoldum. Bu yarışmaya ailece başvuruyoruz ama benim amacım; ortaokul ve lisedeki gençlerin de Peygamber Efendimizi tanımasıdır. Bu kitaplar ve yarışmalar Peygamber Efendimizi tanıtmaya vesile olduğu için bu yarışmayı yapanları tebrik ediyorum."

2020 yılı Siyer Yarışması başvuruları 11 Kasım'da başlamış olup başvurular, 17 Ocak 2020'ye kadar devam edecek. Siyer Yarışması, 2 Şubat 2020 tarihinde yapılacak. 2020 Siyer Yarışması ödüllerini kazanan isimler ise 18 Şubat 2020 tarihinde açıklanacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi