Soru sayısı değişmedi!

YÖK'ten 'YKS'de soru sayısı ve içerik değişikliği yok' açıklaması

Haberler 14.06.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, Örencilerimiz rahat olsun, ilk kez geçen sene yeni YÖK tarafndan kurgulanp baaryla uygulanan YKSde, TYT, AYT ve YDT oturumlarndaki soru saylarnda ve içeriklerinde siz deerli örencilerimize verdiimiz söze uygun olarak bir deiiklik olmayacak. ifadelerini kulland.

Saraç, Twitter hesabndan hafta sonu düzenlenecek Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) ilikin paylamda bulundu.

çocuklarn geleceini ekillendirmede önemli bir merhale olan YKSye katlacak örencilere baarlar dileyen Saraç, Örencilerimiz rahat olsun, ilk kez geçen sene yeni YÖK tarafndan kurgulanp baaryla uygulanan YKSde, TYT, AYT ve YDT oturumlarndaki soru saylarnda ve içeriklerinde siz deerli örencilerimize verdiimiz söze uygun olarak bir deiiklik olmayacak. Bilindii üzere bizim getirdiimiz sistemin en önemli özellii yükseköretime geçite sözel ve saysal okuryazarl ve muhakemeyi öncelemesidir. Bu konsept, Türkiyenin bir kazanmdr. deerlendirmesini yapt.

HAYAT BAARISI SADECE GRECENZ BU SINAVA BALI DEL

Saraç, paylamnda adaylara tavsiyede de bulunarak, Yllardr emek vererek çaltnz bu snav, biraz da sakinlik, kendine güven ve bedenen salkl olmay gerektiriyor. Baarl bir snav için özellikle bu üç hususa da özen göstermenizi tavsiye ederim. Bütün bir hayatnz göz önüne getirdiinizde, hayat baarsnn sadece gireceiniz bu snava bal olmadn lütfen unutmayn. Baar, çok çalmak kadar, olumlu düünceler, azim ve sabr da ister. ifadelerini kulland.

Üniversitelerde alnacak eitim ve üniversite hayatnn, örenilecek bilgilerin yan sra daha kültürlü, aratrmac, üretken, donanml, ülkesini, milletini ve yüksek deerleri her eyin üstünde tutan nesiller olarak yetimeye de katk saladna iaret eden Saraç, unlar kaydetti:

Eitim almay hedeflediiniz meslekleri ve alanlar belirlerken her meslein kendi bana bir deer olduunu ve frsatlar barndrdn unutmayn. Yeter ki baary ve çalmay o meslekten esirgemeyin. Bu süreçte sizlere büyük emekler ve destekler veren deerli aileleriniz ve hocalarnz eminim bu düünceleri benimle paylayorlardr. Kymetli örencilerimizi ve deerli ailelerini sevgiyle selamlyorum. Snava girecek tüm adaylarmza imdiden baarlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git