Görüş Bildir

Soru sayısı değişmedi!

YÖK'ten 'YKS'de soru sayısı ve içerik değişikliği yok' açıklaması

Soru sayısı değişmedi!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Öğrencilerimiz rahat olsun, ilk kez geçen sene 'yeni YÖK' tarafından kurgulanıp başarıyla uygulanan YKS'de, TYT, AYT ve YDT oturumlarındaki soru sayılarında ve içeriklerinde siz değerli öğrencilerimize verdiğimiz söze uygun olarak bir değişiklik olmayacak." ifadelerini kullandı.

Saraç, Twitter hesabından hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim  Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin  paylaşımda bulundu.

Çocukların geleceğini şekillendirmede önemli bir merhale olan YKS'ye  katılacak öğrencilere başarılar dileyen Saraç, "Öğrencilerimiz rahat olsun, ilk  kez geçen sene 'yeni YÖK' tarafından kurgulanıp başarıyla uygulanan YKS'de, TYT,  AYT ve YDT oturumlarındaki soru sayılarında ve içeriklerinde siz değerli  öğrencilerimize verdiğimiz söze uygun olarak bir değişiklik olmayacak. Bilindiği  üzere bizim getirdiğimiz sistemin en önemli özelliği yükseköğretime geçişte sözel  ve sayısal okuryazarlığı ve muhakemeyi öncelemesidir. Bu konsept, Türkiye'nin bir  kazanımıdır." değerlendirmesini yaptı.

"HAYAT BAŞARISI SADECE GİRECEĞİNİZ BU SINAVA BAĞLI DEĞİL"

Saraç, paylaşımında adaylara tavsiyede de bulunarak, "Yıllardır emek  vererek çalıştığınız bu sınav, biraz da sakinlik, kendine güven ve bedenen  sağlıklı olmayı gerektiriyor. Başarılı bir sınav için özellikle bu üç hususa da  özen göstermenizi tavsiye ederim. Bütün bir hayatınızı göz önüne getirdiğinizde,  hayat başarısının sadece gireceğiniz bu sınava bağlı olmadığını lütfen unutmayın.  Başarı, çok çalışmak kadar, olumlu düşünceler, azim ve sabır da ister."  ifadelerini kullandı.

Üniversitelerde alınacak eğitim ve üniversite hayatının, öğrenilecek  bilgilerin yanı sıra daha kültürlü, araştırmacı, üretken, donanımlı, ülkesini,  milletini ve yüksek değerleri her şeyin üstünde tutan nesiller olarak yetişmeye  de katkı sağladığına işaret eden Saraç, şunları kaydetti:

"Eğitim almayı hedeflediğiniz meslekleri ve alanları belirlerken her  mesleğin kendi başına bir değer olduğunu ve fırsatlar barındırdığını unutmayın.  Yeter ki başarıyı ve çalışmayı o meslekten esirgemeyin. Bu süreçte sizlere büyük  emekler ve destekler veren değerli aileleriniz ve hocalarınız eminim bu  düşünceleri benimle paylaşıyorlardır. Kıymetli öğrencilerimizi ve değerli  ailelerini sevgiyle selamlıyorum. Sınava girecek tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi