Su hayattır!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, Ortadoğu Koleji İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelerek 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutladı.

Haberler 23.03.2017 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürü Ahmet Karada, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlii nedeniyle Ortadou Koleji lkokulu örencileri ile bir araya geldi. Etkinlie, öretmenler ve çok sayda örenci katld. Örencilerin 22 Mart Dünya Su Gününü kutlayan Karada, suyun yeryüzündeki yolculuunu anlatt.

Karada, öyle konutu: Ben biraz sizlere suyun yolculuunu anlataym. Sizlerde seyahat etmeyi seviyorsunuz deil mi? Su da dünyamzn her yerine yolculuk yaparm. Sizin hayallerinizin ulaabilecei snrlara nerdeyse gidermi. Gitmese buraya gelemezdi. çünkü su biraz Diyarbakrl, biraz Arjantinli, biraz Amerikal, biraz Kanadal, biraz Norveçli, biraz Japondur.

Su dünyaldr

Suyun herhangi bir yere ait olmadn söyleyen Karada, artc ama su herhangi bir yere ait deildir. çünkü su dünyaldr. çünkü su öyle bir yolculuk yapar. Suyun o üç hali bir yolculuktur. Örnein suyu biz doal olarak rmaklarda, göllerde, denizlerde, okyanuslarda görürüz. Örnein elalelerde görürüz. Niagara elalesinde gördüünüz su, belki birkaç hafta sonra Diyarbakra yamur olarak yaabilir. Dediimiz gibi su herhangi bir yere ait deildir, hep bir seyahat halindedir dedi.

Konumalarn ardndan Ortadou Koleji lkokulu Müdürü Zülküf Küçükbayrak, DSK Genel Müdürü Ahmet Karadaa çiçek vererek teekkür etti. Etkinlikte içinde çocuklar için hazrlanan materyallerin olduu çantalar, örencilere hediye edildi.

Ana Sayfaya Git