Görüş Bildir

Su hayattır!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, Ortadoğu Koleji İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelerek 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutladı.

Su hayattır!

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, 22 Mart Dünya Su Günü etkinliği nedeniyle Ortadoğu Koleji İlkokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Etkinliğe, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutlayan Karadağ, suyun yeryüzündeki yolculuğunu anlattı.

Karadağ, şöyle konuştu: “Ben biraz sizlere suyun yolculuğunu anlatayım. Sizlerde seyahat etmeyi seviyorsunuz değil mi? Su da dünyamızın her yerine yolculuk yaparmış. Sizin hayallerinizin ulaşabileceği sınırlara nerdeyse gidermiş. Gitmese buraya gelemezdi. Çünkü su biraz Diyarbakırlı, biraz Arjantinli, biraz Amerikalı, biraz Kanadalı, biraz Norveçli, biraz Japon’dur.”

‘Su dünyalıdır’

Suyun herhangi bir yere ait olmadığını söyleyen Karadağ, “Şaşırtıcı ama su herhangi bir yere ait değildir. Çünkü su dünyalıdır. Çünkü su şöyle bir yolculuk yapar. Suyun o üç hali bir yolculuktur. Örneğin suyu biz doğal olarak ırmaklarda, göllerde, denizlerde, okyanuslarda görürüz. Örneğin şelalelerde görürüz. Niagara Şelalesi’nde gördüğünüz su, belki birkaç hafta sonra Diyarbakır’a yağmur olarak yağabilir. Dediğimiz gibi su herhangi bir yere ait değildir, hep bir seyahat halindedir” dedi.

Konuşmaların ardından Ortadoğu Koleji İlkokulu Müdürü Zülküf Küçükbayrak, DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ’a çiçek vererek teşekkür etti. Etkinlikte içinde çocuklar için hazırlanan materyallerin olduğu çantalar, öğrencilere hediye edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi