Tıp eğitiminide başlatıyoruz

"2019'da ilk öğrencilerimizi alarak tıp eğitimini de başlatmış olacağız" SİÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman: "Ankara'da gerekli temasları gerçekleştirip morfoloji binamızı kuracağız, dekanlığın idari yapısını oluşturacağız ve kadrolarımızı şekillendireceğiz. Eğitim öğretimle ilgili de YÖK ile yapacağımız görüşmeler çerçevesinde inşallah 2019'da ilk öğrencilerimizi alarak tıp eğitimini de başlatmış olacağız"

Haberler 07.07.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Ankarada gerekli temaslar gerçekletirip morfoloji binamz kuracaz, dekanln idari yapsn oluturacaz ve kadrolarmz ekillendireceiz. Eitim öretimle ilgili de YÖK ile yapacamz görümeler çerçevesinde inallah 2019da ilk örencilerimizi alarak tp eitimini de balatm olacaz. dedi.

Prof. Dr. Erman, baz yükseköretim kurumlarna bal olarak fakülte kurulmas ve kapatlmas ile adlarnn deitirilmesi hakkndaki kararlarn Resmi Gazetede yaymlandn ve buna göre SÜye bal tp fakültesi kurulduunu anmsatt.

Kente tp fakültesinin kazandrlmas ile ilgili Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Prof. Dr. Yekta Saraça teekkür eden Erman, bu fakültenin üniversiteye çok farkl bir atmosferi getireceini belirtti.

TIP FAKÜLTES LOKOMOTF OLACAK

Tp fakültelerinin üniversitelerde lokomotif görevi gördüünü ifade eden Murat Erman, ayrca birçok sektörü e zamanl tetikleyen bir fakülte özellii tadn bildirdi.

Kurulacak tp fakültesi ile çevre iller ve snra yakn ülkelere de salk hizmeti verme olanana kavuacaklarn kaydeden Erman, fakültenin, istihdam oluturma bakmndan da önemli bir özellik tadn kaydetti.

Fakülte ile istihdam alanlarnn da oluacan ifade eden Rektör Erman, öyle konutu:

Tabii bizim asl bak açmz özellikle insan sal açsndan bilimsel birtakm gelimelerin ilimizde tecelli edecek olmasdr. Bu yönüyle oluturacamz kadroyla insan sal üzerinden önemli aratrmalar yaplacak, tedavi yöntemleri gelitirilecek. Üniversite, bu fakülte ile hem Türkiyede, hem dünyada nitelikli yaynlar yapmak üzere tp dünyasna adn yazdracak.

YEN ÖRETM DÖNEMNDE BALIYOR

Tp fakültesinin sosyal kültürel deiim ve dönüüm anlamnda da kente etkileri olacan vurgulayan Erman, Salk Bakanl ile ksa süre içinde yapacaklar protokolle afiliasyon usulüyle Siirt Devlet Hastanesini Salk Bakanlyla ortak kullanacaklarn bildirdi.

Yakn zamanda üniversitenin öretim üyelerinin klinik hizmeti vermeye balayacan belirten Prof. Dr. Erman, unlar söyledi:

Buna ilave olarak temel tp bilimleri konusunda da kadromuzu ivedi bir ekilde oluturarak, özellikle morfoloji binas konusunda Ankarada gerekli temaslar gerçekletirip morfoloji binamz kuracaz, dekanln idari yapsn oluturacaz ve kadrolarmz ekillendireceiz. Eitim öretimle ilgili de YÖK ile yapacamz görümeler çerçevesinde inallah 2019da ilk örencilerimizi alarak, tp eitimini de balatm olacaz. Üniversitemize ve ehrimize hayrl olmasn diliyorum.

Erman, fakültenin kurulmasnda emei geçen AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, eski AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, sivil toplum kurulularnn temsilcileri, basn mensuplar ve üniversitede görevli akademisyenlere de teekkür etti.

Ana Sayfaya Git