Tıp Fakültesi’nde değişimin rüzgarı

Prof. Dr. Talip Gül'ün Dicle Üniversitesine Rektör olarak atanmasından sonra Üniversitenin genelinde olduğu gibi, Tıp Fakültesinde değişim ve yenileme çalışmaları hız kazandı. Değişim, Tıp Fakültesinde de kendini gösteriyor.

Haberler 06.01.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tp Fakültesi bünyesinde örencilerin de severek itirak ettii yi Hekimlik Uygulamalarnda kullanlmakta olan be dersliin zemin ve tavanlar yeniden yaplarak modern bir görünüm kazandrld. Fakülte bünyesinde mevcut dershanelerinin iklimlendirme probleminin çözülmesi için Rektörlük Makamnn da katklaryla alt adet salon tipi klima alnarak, souk ve scak havalarda örencilerin daha iyi artlarda ders görebilecei bir ortam salanm oldu. Mevcut laboratuvar ve dersliklerin gösterim (projeksiyon) cihazlar bata olmak üzere, eitim araçlar eksikleri giderildi.

MODERN GÖRÜNÜM KAZANDIRILDI

Örencilerin kullanmna ayrlm olan bilgisayar laboratuvarlar otuz yeni bilgisayar alnarak daha modern bir ekilde yeniden düzenlendi. Beceri laboratuvarlarna alnan maket manken simülatörlerle örencilerin daha verimli ders yapmas saland. Dekanlk hizmetlerinde kullanlmak üzere bir fotokopi makinas ve be yazc satn alnd. Histoloji ve Patoloji laboratuvarnda mevcut bulunan mikroskoplarn optik sistemleri revize edilerek kullanma hazr hale getirildi.

Fakülte içerisinde gerçekletirilen çalmalar yan sra fakülte dnda da çevre düzenlemesinin yapld ve törenlerde kullanlan Atatürk büstünün onarld görüldü.

FZK KOULLARDA YENLEME

Fiziki koullardaki iyiletirmelere ek olarak 2016-2017 öretim yl banda Fakültemize kayt yaptran örenciler için satn alnan iki yüz adet önlük Rektör Prof. Dr. Talip Gülün de katld Önlük Giyme ve Yemin Töreni ile örencilere datld.

Tp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mehmet Ufuk Aluclu, tüm bu yaplanlarn hem akademisyenleri, hem de örencileri oldukça mutlu ettiini belirtitken, Rektör Prof. Dr. Talip Gül ve ekibine teekkür etti. Tp Fakültesi örencileri ise bu tür yeniliklerin kendileri için sevindirici ve eitim kalitesin yükselttiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git