Tam Eğitim Bursu Sınavına 18 bini aşkın öğrenci girdi

Türk Eğitim Derneğinin, başarılı fakat maddi olanakları yetersiz çocuklara verdiği Tam Eğitim Bursu'ndan faydalanmak isteyenlere yönelik sınav, Türkiye genelinden 18 bin 627 öğrencinin katılımıyla 35 sınav merkezindeki 849 salonda gerçekleştirildi.

Haberler 05.03.2018 - 15:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bavuru süreci 24 Aralkta balayan Tam Eitim Bursu Snav, TED Okullarnn bulunduu 35 il ve ilçedeki 849 salonda gerçekletirildi. Snavda baar gösteren maddi imkanlar kstl, fakat akademik olarak baarl 186 örenci ortaokuldan balayarak Tam Eitim Bursu kapsamnda eitim alacak. Burs almaya hak kazanan örencilerin eitim ücreti, kitap-krtasiye, okul kyafeti giderleri, yemek-servis ücretleri ve yatl eitim almas halinde pansiyon giderleri burs kapsamnda karlanacak. Ayrca örencilere cep harçl da verilecek.

Tam Eitim Bursu nedir?

Türk Eitim Derneinin 2003-2004 örenim ylnda balatt burs düzenlemesiyle, baarl fakat ekonomik yetersizlikler yaayan örenciler Tam Eitim Bursu (TEB) kapsamnda okutuluyor. Tam Eitim Bursu, burs destei verilen örencilerin eitim, servis, yemek, giyim, kitap-krtasiye giderlerini ve harçlklarn üniversite lisans eitiminin sonuna kadar karlyor. Tam Eitim Bursu alan örenciler, örenimlerinin üniversiteye kadar olan ksmn Türk Eitim Dernei okullarnda sürdürüyorlar.

10 bin Genç Meale Daha Aydnlk Türkiye

Türk Eitim Dernei, balatt 10 bin Genç Meale Daha Aydnlk Türkiye kampanyasyla baarl ama maddi imkanlar olmayan örencilere Tam Eitim Bursu vermektedir ve burs verdii örencilere sadece maddi destek salamakla kalmayp, örencilerin üniversite sonuna kadar tüm eitim masraflarn karlamaktadr. Örencilerin eitim hayat boyunca takibi yaplmakta, geliimleri uzmanlar araclyla izlenmekte ve barnmasndan servisine, kyafetinden cep harçlna kadar tüm ihtiyaçlar karlanmaktadr.

Ana Sayfaya Git